Το Newsmag προτείνει: Jack Reacher: Never Go Back

Ο πρώην ταγματάρχης Jack Reacher (Tom Cruise) έχει μόλις εξαρθρώσει ένα κύκλωμα σωματεμπορίας. Παραμένοντας τολμηρός, ευφυής και λιγόλογος, καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών.

Αν τα καταφέρει, θα αποκαταστήσει την τιμή για την ταγματάρχη Susan Turner (Cobie Smulders) που βρίσκεται κατηγορούμενη για κατασκοπεία. Η άφιξη του Jack Reacher στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, καθώς αυτή η φαινομενικά εύκολη υπόθεση φαίνεται να κρύβει πίσω της μια κυβερνητική συνωμωσία.

Ο Τom Cruise επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη γεμάτος ενέργεια και δράση, αλλά αυτήν τη φορά όχι μέσω κάποιας Επικίνδυνης Αποστολής αλλά με το sequel του Jack Reacher και στο πλευρό του τον σκηνοθέτη του Τhe Last Samurai, Edward Zwick.

Όπως και η πρώτη ταινία στοχεύει όχι και τόσο στα εφέ ή στην καταιγιστική δράση αλλά στην ενδιαφέρουσα υπόθεση και στους χαρακτήρες, κάτι που το καταφέρνει καλά.

Ο κεντρικός ήρωας, ο πρώην ταγματάρχης της στρατονομίας Jack Reacher (Tom Cruise) “ο ήρωας του σκεπτόμενου αναγνώστη”, εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και λιγόλογος, καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση προκειμένου αποκαλύψει μια σκευωρία σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που, άδικα, κατηγορείται για κατασκοπεία.
Η άφιξη του Reacher στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις…

Η ταινία αποφεύγει συστηματικά τα υπέρ πατριωτικά ξεσπάσματα που συνοδεύουν συνήθως τέτοιες αμερικάνικες ταινίες που συνδέονται με πόλεμο. Εντυπωσιακή με πρωτότυπα κυνηγητά και μάχες σώμα με σώμα, που αφήνουν το θεατή τέτοιων ταινιών ικανοποιημένο. Η έμφαση δίνεται φυσικά στον ίδιο τον Reacher που απεικονίζεται όπως και στην πρώτη ταινία ως τύπος με σούπερ αυτοπεποίθηση. Εδώ παρατηρούμε και μια ευπρόσδεκτη προσπάθεια περαιτέρω εξανθρωπισμού του χαρακτήρα του, ενός ανθρώπου δηλαδή με πολύ ιδιαίτερες ικανότητες που πλέον ζει σύμφωνα με τους δικούς του και μόνο κανόνες.

Σεναριακά βέβαια δεν είναι να ψάχνει κάνεις και πολλά πράγματα, μιας και τα πάντα έρχονται βολικά οι συμπτώσεις είναι μαγικές ούτως ώστε η υπόθεση να έχει μια κάποια αληθοφάνεια. Αλλά αυτά μάλλον είναι ψιλά γράμματα.
Πρωταρχική σημασία εδώ είναι το θέαμα και αυτό είναι OK.

Δίπλα στον Cruise στέκεται επάξια η Cobie Smulders (The Avengers), η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τον συμπρωταγωνιστή της. Η μεταξύ τους χημεία δεν είναι κάτι το συνταρακτικό, αλλά σίγουρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από αυτήν μεταξύ του ζεύγους Tom Cruise – Rosamund Pike της πρώτης ταινίας. Η μικρή Danika Yarosh είναι μια ευχάριστη προσθήκη στο franchise, της οποίας οι συνομιλίες με τον Tom Cruise είναι χάρμα οφθαλμών. Ο “κακός” της ταινίας Robert Knepper (Prison Break), σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Werner Herzog του πρώτου μέρους.

Αν είστε λοιπόν σε “mood”, για μια αρκετά καλή καί ψυχαγωγική περιπέτεια, το Jack Reacher: Never Go Back είναι μια ευχάριστη πρόταση για αυτή την εβδομάδα.

Η ταινία κυκλοφορεί σε Bluray & Dvd, από τήν Odeon.

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss