Το NIO EP9 αλλάζει τα δεδομένα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αποτελούν πλέον μια αργή, αναποτελεσματική εναλλακτική λύση σε σχέση με τα οχήματα που κινούνται με καύσιμο. Το Nio EP9, το πρωτοποριακό αυτό ηλεκτροκίνητο όχημα δείχνει άλλο χαρακτήρα.

Μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά έχει και τη δυνατότητα να πηγαίνει πραγματικά πάρα πολύ γρήγορα.

Όλοι θυμόμαστε τις πρώτες μέρες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σχεδόν όλοι χλεύαζαν την ταχύτητά τους και έτσι κέρδισαν την φήμη ως βραδύτερα και λιγότερο ισχυρά. Παρόλο που αυτό ήταν αληθές, σίγουρα δεν ισχύει πλέον.

Και αυτό το έχουμε προσέξει τελευταία, ότι μετά τη TESLA  ακολούθησαν πολλοί κατασκευαστές όπως η NISSAN, PORSCHE, JAGUAR με αναμφισβήτητα γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα .

Όμως μετά το γεγονός της ΝΙΟ, μια κινεζικής startup εταιρείας, αυτό είναι πιο εμφανές από ποτέ χάρη στο NIO EP9.

Μέχρι στιγμής το NIO EP9 είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά. Έχει τη δυνατότητα να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 312 km/h. Πρόσφατα, το NOIP EP9 επισήμως έκανε τον γύρο της πίστας στο Nürburgring  με χρόνο 6:45:09 και είναι πλέον το γρηγορότερο ηλεκτρικό μοντέλο.

Και όλα αυτά είναι όντως εντυπωσιακά για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όμως για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν θα πρέπει να βάλουν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει μόνο 10 EP9 με κόστος που θα αγγίξει τα 1.48 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά ταξίδια υψηλής ταχύτητας είναι εκτός ζήτησης για τον μέσο καταναλωτή. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη προχωρήσει πολύ, και καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες κάνουν τη στροφή προς την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, η ποικιλία και οι δυνατότητες των οχημάτων θα συνεχίσουν να βελτιώνονται.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss