Νιώθω μοναξιά παρόλο που έχω πολλούς ανθρώπους γύρω μου

Έχετε νιώσει ποτέ να είστε μόνος μέσα στο πλήθος, σαν κάτι να συνέβη και ξαφνικά να μην ταιριάζετε στο περιβάλλον σας, σαν κάτι να έχει αλλάξει και κανείς να μην σας «πιάνει», να μην σας νιώθει, να μην είστε ο αληθινός εαυτός σας…

Μην νιώθετε άσχημα, έχει συμβεί στους περισσότερους από όλους εκεί έξω και θα ξανασυμβεί…λέγεται αλλαγή.

Ναι, ίσως πονάει, ίσως σας εκνευρίζει αλλά είναι σημάδι ότι μέσα σας επιτελείται μια αλλαγή που πρέπει να της δώσετε την πρέπουσα σημασία για να σας βγει σε καλό. Εάν νιώθετε ότι δεν περνάτε καλά, δεν σας βοηθούν οι γύρω σας, δεν σας συμπαραστέκονται όπως θα θέλατε και γενικά νιώθετε σε άλλο μήκος κύματος από εκείνους, μην νιώσετε θλίψη ή θυμό αλλά σκεφτείτε τι αλλάζει μέσα σας και τι ζητάτε. Και κυνηγήστε αυτό που ζητάτε, γιατί αυτό θα μας κάνει ευτυχισμένους. Το κυνήγι της ευτυχίας είναι μια ιδέα λίγο κλισέ αλλά και πολύ αληθινή. Η κινητήριος δύναμη για όλη μας την ύπαρξη είναι η ελπίδα ότι θα αποκτήσουμε όσα ονειρευτήκαμε. Τι θέλεις από τους δικούς σου ανθρώπους; Σκέψου τι αρετές θα ήθελες να έχουν οι φίλοι σου και ζήτα τέτοιους ανθρώπους, μη βολεύεσαι γιατί κανείς δεν θα σε ξεβολέψει μετά.

Και αν μείνω μόνος μου; Σκέφτεσαι με τρόμο. Μείνε μόνος σου χωρίς φόβο, χωρίς ντροπή. Ντροπή είναι να μην ξέρεις τον εαυτό σου, να μην τιμάς τις επιλογές σου, να μην νιώθεις αγαπητός και επιθυμητός, δεν είναι ντροπή να βγεις μια βόλτα μόνος σου. Εάν μετάνιωσες για τις επιλογές σου, μην αυτοτιμωρείσαι, άλλαξε την κατάσταση και βάλε τα δυνατά σου για κάτι καλύτερο. Η ζωή μας είναι όπως τη θέλουμε, δεν είναι κάτι έξω από εσένα, μπορείς να το αλλάξεις ανά πάσα στιγμή. Σε κάποιες περιπτώσεις με πολύ υπομονή, σε κάποιες άλλες σχετικά εύκολα αλλά πάντα γίνεται.

Μέχρι να βρεις αυτούς ή αυτόν που σε «πιάνει», που σε ξέρει, που κατανοεί και που είναι εκεί όπως και να ‘χει. Αυτός που δεν χρειάζεται εξηγήσεις ούτε πολύ προσπάθεια για να περάσεις καλά μαζί του, να δέσεις και να μείνεις εκεί. Φίλος ή εραστής δεν έχει σημασία, όλοι ψυχές είμαστε.

Χρύσα Παπακυργιάκη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss