Η Nokia έλαβε $2 δις από την Apple για να κλείσει το θέμα της διαμάχη τους για τις πατέντες

Η Nokia ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματα, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς με κέρδη ανά μετοχή περίπου €0,08 ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για €0,05.

Τα λειτουργικά κέρδη της Nokia Technologies σημείωσαν άνοδο 90% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Μεγάλο ρόλο στην αύξηση αυτή είχε η… ένεση μετρητών περίπου $2 δισεκατομμυρίων από την Apple, επειδή οι δύο εταιρείες “τα βρήκαν μεταξύ τους” καταλήγοντας σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για το ζήτημα που είχε προκύψει με τις ευρεσιτεχνίες της Nokia, τις οποίες μπορεί πια η Apple να χρησιμοποιεί νομίμως.

Τον περασμένο Μάϊο, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία αδειοδότησης αποφασίζοντας να σταματήσουν τις διαμάχες μεταξύ τους. Τώρα, είναι ενεργή μία πολυετής συμφωνία που δίνει στην Apple το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ευρεσιτεχνίες της Nokia στα προϊόντα της, αν και δεν αποκαλύφθηκαν και πολλές λεπτομέρειες σχετικά. Η Φινλανδική εταιρεία ανέφερε στην οικονομική της έκθεση ότι έλαβε σε μετρητά περίπου €1,7 δισεκατομμύρια, τα οποία αργότερα επιβεβαίωσε ότι προέρχονται από την Apple.

Συνολικά πάντως (να αναφέρουμε ότι η Nokia αποτελείται από τις Nokia Technologies και Nokia Networks ενώ θυγατρική της είναι και η Nokia Bell Labs), η εταιρεία ανέφερε λειτουργικές απώλειες περίπου €433 εκατομμυρίων, 40% λιγότερες από εκείνες που είχε αναφέρει (€667 εκατομμύρια) το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss