Ο Alice Cooper είχε χάσει έργο του Andy Warhol για 40 χρόνια και το βρήκε πάλι

Ένα αυθεντικό έργο του Andy Warhol που ανήκει στον Alice Cooper είδε ξάνα το φως της ημέρας μετά από περίπου 40 χρόνια σε μια ντουλάπα, όταν και ο μουσικός το φύλαξε και το ξέχασε.

Το έργο είχε αποθηκευτεί μαζί με άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε επί σκηνής ο Cooper τη δεκαετία του 1970, μεταξύ των οποίων και μια ψεύτικη ηλεκτρική καρέκλα για τα σώου του.

Η κόκκινη μεταξοτυπία ανήκει στη συλλογή «Little Electric Chair»του Warhol και την είχε δωρίσει στον Cooper η τότε σύντροφός του, Cindy Lang, η οποία την είχε αγοράσει τότε για 2.500 δολάρια.

Ο ίδιος ο Cooper παραδέχτηκε ότι ξέχασε την ύπαρξη της μεταξοτυπίας λόγω των ναρκωτικών και του αλκοόλ που κατανάλωνε εκείνη την εποχή.

Τελικά, το έργο του Warhol βρέθηκε από τον μάνατζερ του Cooper, Shep Gordon, μετά από γεύμα με έμπορο τέχνης, ο οποίος τον ενημέρωσε πως τα έργα του Warhol συστηματικά δημοπρατούνται για σημαντικά ποσά. Ο Gordon δήλωσε στον Guardian πως η μητέρα του Cooper θυμόταν ότι το έργο είχε αποθηκευτεί, οπότε ο ίδιος έψαξε και το βρήκε.

Στη συνέχεια πήρε την μεταξοτυπία στον ειδικό Richard Polsky, ο οποίος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της και την χρονολόγησε στο 1964 ή 1965.

Όπως εξηγεί ο Polsky, είναι απόλυτα βέβαιος για την αυθεντικότητα της μεταξοτυπίας και τόνισε πως είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς πόση χαμηλή αξία είχαν τα έργα του Warhol όσο ο καλλιτέχνης ζούσε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εξήγησε πως θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον ίδιο τον Warhol να τα πουλήσει. Παρά τη μεγάλη μεταπωλητική αξία της μεταξοτυπίας, ο Cooper δεν σκοπεύει να τη βγάλει στο σφυρί, αλλά, αντίθετα, θα την κρεμάσει στο σπίτι του, μόλις ολοκληρώσει την περιοδεία του στο τέλος της χρονιάς.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss