Ο Daniel Day Lewis στην Αθήνα… για καλό σκοπό

Για άλλη μια φορά ο μεγάλος ηθοποιός και παντοτινός φίλος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Daniel Day Lewis, έρχεται στην Αθήνα για να παραστεί στην Πρεμιέρα της νέας ταινίας της Universal, Phantom Thread στην οποία και πρωταγωνιστεί.

H πρεμιέρα θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7:30 μμ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Συγγρού 364, Καλλιθέα).

Η εκδήλωση είναι καθ’ ολοκλήρου προσφορά της εταιρείας διανομής UIP και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο Πόρτα Ανοιχτή.

Στην πρεμιέρα θα απολαύσουμε άλλη μια μαγευτική ερμηνεία από τον μεγαλύτερο ηθοποιό της γενεάς του και θα μας δοθεί η ευκαιρία να τον ακούσουμε και να τον γνωρίσουμε από κοντά. Μετά την προβολή θα προσφερθεί κρασί στους κατέχοντες εισιτήρια των 50 € στο επίπεδο 5Α της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η τόσο ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Daniel Day-Lewis και τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής ξεκίνησε το 1989, όταν, με πρόσκληση του φίλου του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ο Daniel ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παραστεί στη πρεμιέρα της ταινίας “My left foot”. Για να παίξει το ρόλο ενός ανθρώπου με σοβαρή κινητική αναπηρία, πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία, όπου ένας μικρός του είπε: “Δεν τα πας άσχημα, Dan, αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά”.

Μετά από αυτή τη προσωπική επαφή με παιδιά με αναπηρία, ο Daniel επέμενε όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα, να διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Την επομένη της πρεμιέρας ο Daniel επισκέφτηκε τα παιδιά, και εκείνα του χάρισαν ένα γούρι/φυλακτό που το είχε στη τσέπη του, μια εβδομάδα αργότερα, τη βραδιά των Όσκαρ. Την επομένη το πρωί, μας τηλεφώνησε: “Πες στα παιδιά πως κερδίσαμε!”. Έκτοτε, ο Daniel Day-Lewis δεν έχει λείψει από καμία πρεμιέρα ταινίας του στην Αθήνα και είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών της Πόρτας Ανοιχτής.

Για κράτηση αριθμημένων θέσεων:
καλέστε στα τηλέφωνα 210-96.50.916 και 210-96.37.124 (Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή) καθημερινά από 9.00-15.00 (εισιτήρια 50 €)
η συνδεθείτε στο viva.gr (εισιτήρια 30 € και 50 €)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη της πρόνοιας για ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.
Στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη πάνω από 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Ως πρωτοπόρος στον τομέα της εγκεφαλικής παράλυσης, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή αποβλέπει στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη, στη στήριξη γονέων και οικογενειών, στην μετεκπαίδευση στελεχών, στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και στην ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης.

Πιστεύουμε στην μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου με αναπηρία.
Επιμένουμε να ανοίγουμε καινούργιους δρόμους, να καταργούμε εμπόδια και να γεφυρώνουμε διαφορές.
Πιστεύουμε ότι η παιδεία, ο πολιτισμός και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου.
Επιμένουμε στην προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και μάθαμε να μη δειλιάζουμε όσο υπάρχει ένα παιδί που αποζητά την βοήθεια μας.
Προσβλέπουμε πάντα σε ένα θαυμαστό, καινούργιο κόσμο που θα τον μοιραστούμε όλοι.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών «δια το πολλαχώς κοινωφελές έργον της» και έχει λάβει πολλές ακόμα ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις. Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
Διεύθυνση: Μ. Γερουλάνου 117, 164 52, Αργυρούπολη Τηλ.: 210 9622290 / e-mail: opendoor@eps-ath.gr / www.eps-ath.gr

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss