” O Κρητικός ( Ύμνος εις τον Έρωτα)”: Η βραβευμένη συγκλονιστική παράσταση που πρέπει να δείτε

Γνωρίζω τον Μάριο Ιορδάνου και την Σοφία Καζαντζιάν πολλά χρόνια. Τους έχω συναντήσει σε κορυφαίες παραστάσεις, σε παραστάσεις που άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους

στο ελληνικό θέατρο. Είδα τις παραστάσεις τους που ταξίδεψαν στο εξωτερικό και συγκέντρωσαν διθυραμβικές κριτικές. Όλες ξεχωριστές, με την υπογραφή του Μάριου Ιορδάνου και της Σοφίας Καζαντζιάν, δύο καλλιτεχνών που δεν αρέσκονται στα εύκολα. Παραστάσεις ψαγμένες για τους εραστές του καλού θεάτρου, του “γεμάτου”.

Και τώρα, έρχονται πάλι να δώσουν νέα πνοή στο σανίδι με την παράσταση “Ο Κρητικός ( Ύμνος εις τον Έρωτα)” βασισμένο στο αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού.

Με αφορμή τα 160 χρόνια από τον θάνατο του εθνικού μας ποιητή, ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν μας παρουσιάζουν ένα μεγάλο έργο.

Διαβάστε αναλυτικά και stay tuned: Τρεις από εσάς θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση, που πραγματικά αξίζει να δείτε.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ: 160 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Φεστιβάλ για τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατο του Διονύσιου Σολωμού με κεντρικό γεγονός τη θεατρική παράσταση “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου, η οποία βασίζεται στο αριστούργημα του εθνικού ποιητή της Ελλάδας “Ο Κρητικός”, διοργανώνεται την Κυριακή 7 Μαϊου 18:30- 20:30 στο Κινηματοθέατρο “Αλκυονίς” υπό την αιγίδα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας.

Η παράσταση “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” είναι μία παράσταση φόρος τιμής στον Διονύσιο Σολωμό, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Έκανε πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης και συνέχισε στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο, στο Great Hall του Λονδίνου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο, στο Δηπεθε Κέρκυρας, στα Αισχύλεια και αλλού.

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία υπογράφει τη θεατρική διασκευή του έργου βραβεύτηκαν το 2016 από την Unesco για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού εκτός συνόρων με τις παραστάσεις τους για τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Γιάννη Ρίτσο.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και άλλες δράσεις, όπως η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας, κύριου Διονύσιου Κονιτόπουλου, η δραματοποιημένη απόδοση του ποιήματος “Μια Ωδή στον Διονύσιο Σολωμό” της Μαρίας Παναγιωτίδου – Α’ Βραβείο Διεθνή Ποιητικού Διαγωνισμού Unesco 2016 και το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

18:30 Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ζακυνθίων, κου Διονύσιου Κονιτόπουλου

18:45 Δραματοποιημένη απόδοση του ποιήματος “Μια Ωδή στο Διονύσιο Σολωμό” από φοιτήτριες δραματικών σχολών σε κινησιολογία/καθοδήγηση Σοφίας Καζαντζιάν. Συμμετέχουν: Αναστασία Δέλτα, Γεωργία Δήμου, Ματίνα Κοψολαίμη, Άντρεα Μαύρου, Μέλπω Μπατσακούτσα, Χριστίνα Παπαγιάννη, Στυλιάνα Περατικού, Μαρία Τσιάγια.

19:00 Θεατρική Παράσταση “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου. Θεατρική διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν. Με τους: Μάριο Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν και Βαλεντίνο Βαλάση.

20:00 Χορευτικό Συγκρότημα Ένωσης Ζακυνθίων Αθηνών

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ “ΑΛΚΥΟΝΙΣ”

Ιουλιανού 42, Αθήνα

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2108220008 (Αλκυονίς), 2105234950 (Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας)

Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ

Ταμείο: 12 ευρώ

Μειωμένο εισιτήριο (μέλη Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας, ΟΑΕΔ, φοιτητές): 10 ευρώ

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss