O πρωταγωνιστής του “Απέραντου Γαλάζιου” Jean-Marc Barr στην Αμοργό

Περίπου τριάντα χρόνια μετά τα γυρίσματα της ταινίας Απέραντο Γαλάζιο , ο πρωταγωνιστής Jean – Marc Barr επέστρεψε στην Αμοργό για να θυμηθεί την εποχή που υποδυόταν τον Jacques Mayol και απολάμβανε τα πανέμορφα νερά της Αγίας Αννας.

H οργανωτική επιτροπή του Authentic Big Blue και του Amorgos Gastronomy Week συναντήθηκε με τον σπουδαίο ηθοποιό ο οποίος έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για την διοργάνωση που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αμοργό. Ο Jean – Marc Barr υποσχέθηκε να συμβάλλει στην προβολή τόσο του Authentic Big Blue όσο και του νησιού ενώ δέχτηκε επίσημη πρόσκληση να παρακολουθήσει από κοντά το διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης που θα φιλοξενηθεί στην παραλία της Αγίας Αννας από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Θετική απάντηση για να τα ταξιδέψουν στην Αμοργό την περίοδο του Authentic Big Blue έχουν ήδη δώσει δύο συντελεστές της ταινίας, ο συνθέτης Eric Serra και ο Gregory Forstner που είχε υποδυθεί τον Enzo Maiorca σε μικρή ηλικία.

«Ελπίζω πραγματικά να έχει επιτυχία το «Authentic Big Blue» και το πρώτο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης που θα γίνει στο νησί. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να προβληθεί το νησί. Το «Απέραντο Γαλάζιο» έδωσε μια πρώτη ώθηση ωστόσο στις μέρες μας το άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης έχει προχωρήσει πολύ. Νομίζω ότι η επαφή του ανθρώπου με τη θάλασσα είναι πολύ σημαντική κι ένα τέτοιο τουρνουά μπορεί να το αναδείξει αυτό» τόνισε για τη διοργάνωση ο 56χρονος πρωταγωνιστής.

Ο Jean – Marc Barr αναφέρθηκε και στις ομορφιές της Αμοργού η οποία θεωρεί πως δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από την εποχή που την επισκέφτηκε για τα γυρίσματα του «Απέραντου Γαλάζιου»: «Η Αμοργός έχει γίνει λίγο μεγαλύτερη ίσως αλλά δεν έχει αλλάξει πολύ. Η Ελλάδα, τα ελληνικά νησιά έχουν ιστορία, κουλτούρα, υπάρχει η μυθολογία που προσελκύει τον κόσμο. Η σχέση μου με την Ελλάδα είναι βαθιά. Όταν βλέπω φωτογραφίες από εκείνη την εποχή και γενικά πώς έχει στιγματίσει το νησί η ταινία αισθάνομαι κι εγώ κατά κάποιο τρόπο μέρος του «μύθου»».

Ο 56χρονος σήμερα ηθοποιός βρίσκεται στην Αμοργό τις τελευταίες μέρες με αφορμή τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ που έχει θέμα και πάλι το «Απέραντο Γαλάζιο» και την επίδραση που είχε στους αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης. Πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ μαζί με τον Jean – Marc Barr είναι η Francine Kreiss, Γαλλίδα πρωταθλήτρια της ελεύθερης κατάδυσης ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jerome Espla. Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει το 2018 καθώς συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την πρώτη προβολή του «Απέραντου Γαλάζιου» στις κινηματογραφικές αίθουσες.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss