Ο Σαλβίνι καταργεί τα «γονέας 1» και «γονέας 2»

Ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Ιταλίας και φόβος και τρόμος της νέας τάξης πραγμάτων υποστηρίζει ότι «η φυσική οικογένεια» είναι ενάντια στους γονείς του ίδιου φύλου.

Ο δεξιός αντιπρόεδρος της Ιταλίας, Μάτεο Σαλβίνι, διέταξε τη διατύπωση ορισμένων επίσημων εντύπων, ώστε τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να μην μπορούν να δηλώσουν τους εαυτούς τους ως γονείς παιδιού.

Ο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης του αντι-μεταναστευτικού κόμματος της Λέγκας, είναι ο πλέον ευνοημένος πολιτικός της Ιταλίας, σύμφωνα με μερικές έρευνες, και οι κοινωνικά συντηρητικές του πολιτικές έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς στους ψηφοφόρους μέχρι στιγμής.

Σε συνέντευξή του σε μια καθολική ηλεκτρονική εφημερίδα, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι διέταξε την αλλαγή των εντύπων αίτησης ταυτότητας για τα παιδιά, προκειμένου να αναφέρονται οι πατρπαράδοτοι όροι «μητέρα και πατέρας” αντί του «γονέα 1” και του «γονέα 2”.

«Θα υπερασπιστούμε τη φυσική οικογένεια που βασίζεται στην ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Θα ασκήσω όλη την δυνατή ισχύ «, δήλωσε ο Σαλβίνι στο La Nuova Bussola Quotidiana.

Στην Ιταλία, οι παρένθετες εγκυμοσύνες είναι παράνομες και τα ζευγάρια του ίδιου φύλου δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά.

Ωστόσο, ορισμένα δικαστήρια έχουν χορηγήσει γονική άδεια στον σύντροφο μητέρας ή πατέρα που είχε παιδιά από προηγούμενη σχέση, αν και το δικαίωμα δεν κατοχυρώνεται στο εθνικό δίκαιο.

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα σκεφτεί ποτέ την αντικατάσταση της εγκυμοσύνης «ή παρόμοιες φρίκες”.

Η στήριξη της Λέγκας σημείωσε άνοδο από το 17% των ψήφων στις εθνικές εκλογές του Μαρτίου, σε περίπου 30% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η άρνηση του Σαλβίνι να μεταφέρει τους μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα από πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων έχει επικριθεί από κάποιες ρωμαιοκαθολικές παρατάξεις επειδή ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εκφράσει συμπόνια προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μια σανίδα του παπισμού του.

Ως αποτέλεσμα, τον περασμένο μήνα ένα δημοφιλές χριστιανικό περιοδικό που συγκρίνει τον Σαλβίνι με τον Σατανά στο μπροστινό του κάλυμμα.

Ωστόσο, μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Ipsos έδειξε ότι ο Σαλβίνι υποστηρίζει τους καθολικούς που φοιτούν στη μάζα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα διπλασιάστηκε, φθάνοντας σχεδόν το 32% τον Ιούλιο από μόλις 16% τον Μάρτιο.

Η προηγούμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση ψήφισε νόμο που χορήγησε περιορισμένα δικαιώματα στα ζευγάρια του ίδιου φύλου σε «πολιτικές ενώσεις» πριν από δύο χρόνια. Μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Ιούνιο, ο υπουργός για την οικογένεια του Λιβερτίου, Λόρεντζο Φοντάνα, προκάλεσε αναταραχή όταν είπε ότι «δεν υπάρχουν οικογένειες ουράνιου τόξου».

Ο Φοντάνα, γνωστός για τις συντηρητικές του καθολικές απόψεις, ζήτησε επίσης την κατάργηση του ισχύοντος νόμου που τιμωρεί τις φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις.

Σε άλλο θέμα, ο Σαλβίνι δήλωσε στον ιστότοπο ότι θα προσπαθήσει να σπάσει τα καταστήματα που πωλούν νόμιμα προϊόντα κάνναβης που δεν έχουν ψυχοδραστικές επιπτώσεις, τα οποία έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα στην Ιταλία.

«Αυτά τα καταστήματα μοιάζουν με κινέζικα κέντρα μασάζ που συγκαλύπτουν πλήρως ανεπτυγμένους οίκους ανοχής”, δήλωσε.

Ο Σαλβίνι υποσχέθηκε να βρει συμβιβασμό με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος είναι από το 5-Αστέρι και ο οποίος είπε ότι είχε διαφορετική άποψη γι ‘αυτόν επί του θέματος.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss