Οδηγώντας χωρίς χέρια

Όσοι οδηγούν μοτοσικλέτα σίγουρα τους αρέσει η επικίνδυνη φύση της. Η Honda όμως έρχεται να αλλάξει τα πράγματα. Παρουσίασε τη CES 2017 με τη νέα τεχνολογία Riding Assist. Μια τεχνολογία όπου η μοτοσικλέτα ισορροπεί μόνη της ακόμη και με λιγότερα από 5 χλμ/ώρα. Πριν την κρίνουμε όμως, ας δούμε πως μπορεί να βοηθήσει.

Βοηθάει τους οδηγούς με ειδικές ανάγκες
Με μια μοτοσικλέτα με σύστημα αυτοεξισορρόπησης, οι αναβάτες με ειδικές ανάγκες δεν χρειάζεται να βάλουν τα πόδια τους κάτω σε στάση. Έτσι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα και τώρα χρησιμοποιούν τρίκυκλα, έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν και πάλι με δύο ρόδες.

Αρχάριοι
Ενιωσες αμηχανία επειδή άφησες τη μοτοσικλέτα σου να πέσει αφού άφησες απότομα τον συμπλέκτη, ενώ νόμιζες ότι είχες νεκρά. Επεσε επειδή ξέχασες να βάλεις το stand. Είναι κάποια πράγματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι αρχάριοι. Με το σύστημα αυτό και γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να ανατραπεί η μοτοσικλέτα σου, βοηθάει εσένα αλλά και πολλούς αρχάριους μοτοσικλετιστές να νικήσουν το φόβο τους και να μάθουν να οδηγούν ευκολότερα.

Αστυνομία
Το μοντέλο της Honda θα μπορεί εξυπηρετεί την τροχαία και την ομάδα ΔΙΑΣ. Θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την μοτοσικλέτα με πολύ μικρή ταχύτητα χωρίς χέρια και έτσι το να κόψουν κλήση σε κάποιον παραβάτη, χωρίς να σβήσουν ή να κατέβουν από την μηχανή ή ακόμα και η χρήση του όπλου εν κινήσει θα είναι παιχνιδάκι.

Στάθμευση σε ανηφόρες
Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε δρόμους με κλήση 15% ή και παραπάνω; Δυσκολεύεστε να παρκάρετε και πολλές φορές το αποφεύγετε. Με το σύστημα Riding Assist το πρόβλημα πλέον δεν υπάρχει. Θα γίνεται τόσο εύκολο το παρκάρισμα που δεν θα σας προβληματίσει ποτέ ξανά μια ανηφόρα.

Ασφαλές παρκάρισμα
Πόσες φορές δυσκολεύεστε να παρκάρετε τη μηχανή σας γιατί είναι πολύ στενά και δεν χωράει, ακόμη και στο γκαράζ της πολυκατοικίας σας. Με το Riding Assist η μοτοσικλέτα μπορεί να σας ακολουθήσει και να την παρκάρετε ακόμη και σε σημείο που με δυσκολία θα μπορούσατε.

Για κοντούς
Πόσοι θα θέλατε να οδηγήσετε μια μοτοσικλέτα αλλά δεν φτάνετε να πατήσετε στο έδαφος; Με το Riding Assist θα εξαφανίσετε την ανασφάλεια αυτή, αφού δεν χρειάζεται να βάλετε τα πόδια σας προς τα κάτω. Στο βίντεο, φαίνεται πως επεκτείνεται το μεταξόνιο που μειώνει το ύψος του καθίσματος με αποτέλεσμα να βοηθάει πολύ τους οδηγούς ανάλογα με το ύψος τους.

Με όλα αυτά τα θετικά μάλλον η επιλογή τς θα είναι μονόδρομος. Το μόνο που μένει είναι η τεχνολογία Riding Assist να έρθει στην καταναλωτική αγορά. Κάτι το όποιο στην έκθεση CES 2017 δεν ανακοινώθηκε από την HONDA. Μέχρι τότε καλές διαδρομές.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss