Οι μισές περίπου επιχειρήσεις θύματα ransomware πληρώνουν τα λύτρα

Οι χάκερ αναζητούν νέα θύματα για το ransomware που αναπτύσσουν, στην περιοχή του νοτιου-δυτικού Ειρηνικού, σύμφωνα με την τρίτη έκδοση της έκθεσης κυβερνοασφάλειας της Telstra.

Με δείγμα 1.252 στελέχη, εκ των οποίων το 40% προέρχονται από την Ευρώπη, 23% από την Αυστραλία, και 37% από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στην έρευνα επισημαίνεται ότι περίπου οι μισές επιχειρήσεις έχουν καταβάλει “λύτρα” για να ανακτήσουν τα δεδομένα τους.

Το 47% των αυστραλιανών επιχειρήσεων οι οποίες υπέστησαν επίθεση από ransomware κατέβαλαν τα λύτρα. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Νέα Ζηλανδία είναι 60%, 55% στην Ινδονησία, ενώ στην Ευρώπη ήταν αρκετά μικρότερο, 41%.

Από τις ασιατικές επιχειρήσεις που πλήρωσαν τα λύτρα το 87% ανέκτησαν τα δεδομένα τους, ενώ για την Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 82% και για την Αυστραλία 86%. Σύμφωνα με την έρευνα, εξαιτίας του ότι απουσιάζουν τα κατάλληλα backups, το 83% των εταιρειών στην Αυστραλία θα αναγκαστούν να καταβάλουν εκ νέου λύτρα, ενώ στην Ευρώπη το ίδιο θα συμβεί σε ποσοστό 80% και 76% για τις ασιατικές εταιρείες.

Τα ransomware που στοχεύουν επιχειρήσεις εξελίσσονται ολοένα περισσότερο, ενώ οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να “απελευθερώνουν” τα αρχεία, μέσω κεντρικής εντολής και συστημάτων ελέγχου όταν πληρωθούν τα ποσά.

Καθώς οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να στρέφονται σε cloud πλατφόρμες, αναδεικνύονται ως προτεραιότητες η κρυπτογράφηση και η προστασία των δεδομένων τα οποία μεταφέρονται.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να εξετάσουν τις διαδικασίες διαχείρισης των δεδομένων τους μέσω δημόσιων, ιδιωτικών ή υβριδικών clouds. Εξαιτίας των κενών ασφάλειας των cloud providers, απαιτείται προσοχή στις επιλεγόμενες πλατφόρμες, επισημαίνεται στην έκθεση.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss