Όλα οσα είδαμε στο AthensCon 2017

Θα ξεκινήσω με μια πρόταση απο την ομάδα του AthensCon: “Λένε οτι στα τρία χρόνια μια επιχείρηση η κάποιο δρώμενο, γίνεται πλέον …Θεσμός (!). Μεγάλη αλήθεια. Και αυτό φάνηκε απο την προσέλευση των χιλιάδων ανθρώπων (μεγάλων και μικρών), που αγκάλιασαν και φέτος το -να το πούμε πολύ επίσημα- συνέδριο, το οποίο προσέφερε, για μια ακόμη φορά, μοναδικές εμπειρίες που θα τις θυμούνται (μαζί και εμείς) …μέχρι του χρόνου.

Εμείς θα πούμε …κάθε χρόνο… και καλύτερα!

Πιστοί λοιπόν και εμείς παρευρεθήκαμε στο AthensCon 2017, στίς 2 & 3 Δεκεμβρίου, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια ποπ κουλτούρας στην χώρα. Ενα σαββατοκύριακο που ήρθε και πέρασε σαν σίφουνας και μας γέμισε αξέχαστες “nerdoαναμνήσεις”. Καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου, παρέλασαν στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου χιλιάδες λάτρεις των κόμικς, των anime και manga, του fantasy, του cosplay και του gaming, χωρίς όριο ηλικίας.

Η αρένα του κλειστού Παλαιού Φαλήρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πάγκους σκιτσογράφων, εικονογράφων, συγγραφέων και καλλιτεχνών. Η θεματολογία τους κάλυπτε ολόκληρο του φάσμα της ποπ κουλτούρας, και σίγουρα υπήρχαν δημιουργίες οι οποίες θα ικανοποιούσαν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Εκατοντάδες graphic novels, κόμικς, αφίσες, σελιδοδείκτες, prints και σκίτσα υπήρχαν προς πώληση σε αρκετά χαμηλές τιμές. Δεν έλειπαν φυσικά και οι πάγκοι με λογοτεχνικά βιβλία, η θεματολογία των οποίων περιστρεφόταν κατά κύριο λόγο γύρω από το fantasy.

Ταινίες, κόμικς, video games, επιτραπέζια, cosplay όλα ζωντάνεψαν μπροστά μας και μας χάρισαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία…

Αυτή τη χρονιά τίμησαν, την χώρα μας, με την παρουσία τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί από το εξωτερικό (Steve Cardenas, Ian Churchill, Matt Hawkins, Ben Herrera, Kev Hopgood, John Howe, Drazen Kovacevic, Robert J. Kuntz, Claudio Sciarrone, Ian Whyte, Narga & Aoki Cosplay). Γνωρίσαμε από κοντά τον κόκκινο Power Ranger Steve Cardenas και τoν Ian Whyte , τον καλοσυνάτο “γίγαντα”, ύψους 2,17!!,  απο την Ουαλία, με την πλούσια παρουσία στόν κινηματογράφο και την τηλεόραση, ο οποίος στα “πεταχτά” μας αποκάλυψε μυστικά και εμπειρίες από την καριέρα του.

Είδαμε τoν Kev Hopgood συνδημιουργό του χαρακτήρα War Machine της Marvel και φυσικά τον John Howe (ως καλεσμένος του Will o’ Wisps) τον αρχιτέκτονα των κόσμων του Lord of the Rings, του οποίου τα σχέδια πήραν μορφή από τον Peter Jackson στον κινηματογράφο. Φοβερή φιγούρα, δεν χάλαγε χατήρι σε κανέναν, σε ενα booth που συγκέντρωνε πολύ κόσμο. Εμείς -εκτός απο την υπογραφή του- του κλέψαμε και δυο κουβεντούλες, μας είπε οτι του άρεσε πολύ η εκδήλωση και η αγάπη του κοινού, ενω στήν -δεν έπεφτε καρφίτσα- ομιλία του και το Workshop του, μετέδωσε τις γνώσεις του και μίλησε για τις εμπειρίες του.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι καλλιτέχνες ήταν πάντα πρόθυμοι να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με το κοινό, και να υπογράψουν την δουλειά τους.

Τόσο στις 2, όσο και στις 3 Δεκεμβρίου, δεκάδες cosplayers έκαναν την εμφάνιση τους στον χώρο του Tae Kwon Do. Αγόρια και κορίτσια ντυμένα, απο Harley Quinn ως Wolverine και απο Deadpool ως Jedi ήταν ευπρόσδεκτα να φωτογραφηθούν με τούς μικρούς… αλλά και μεγάλους θαυμαστές. Πέρα από τις Harley Quinn, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά αγαπημένους μας χαρακτήρες όπως ο Batman, η Wonder Woman (καταπληκτική στολή) και ο Mad Hatter, ενω σηκώσαμε το Mjölnir του Thor… και φανήκαμε worthy. Δεν έλειπαν φυσικά τα ξωτικά, οι μάγοι, οι χαρακτήρες από anime και τα μυθικά πλάσματα γενικότερα.

Εδω να αναφερθούμε στο δυναμικό ντουέτο του cosplay Narga & Aoki, που ήρθε από την Αγία Πετρούπολη στο στάδιο του Φαλήρου και ήταν εντυπωσιακοί και πολύ μα πολύ ευγενικοί στίς ερωτήσεις του κοινού. Ο Αλεξέι (Aoki) και η Nατάσσα (Narga) είναι γνωστοί και ως Lifestream με το κανάλι τους στο YouTube που δείχνουν πως φτιάχουν τις στολές τους. H θεματολογία τους είναι γεμάτη με εντυπωσιακές στολές από anime και κυρίως videogames.

Εντοπίσαμε πάγκους, στους οποίους ήταν διαθέσιμα προς πώληση αντικείμενα ορόσημα την παιδικής ( και όχι μόνο) ηλικίας μας. Λούτρινα ζωάκια, κούκλες Muppet Show, επιτραπέζια παιχνίδια και κονσόλες της Nintendo πωλούνταν ανά συστάδες, αλλά και τα γνωστά μας arcade, όπως τα Tetris, Pac-Man, Shinobi. Διαθέσιμα ήταν επίσης μεταχειρισμένα παιχνίδια για PlayStation X-Box, αλλά και κασέτες για Gameboy Αdvance, DS, ακόμα και Color. Φιγούρες που αναπαριστούσαν χαρακτήρες από σειρές, παιχνίδια, βιβλία και κόμικς, μας κοίταζαν ικετευτικά από κάθε πλευρά της αρένας, περιμένοντας να τα αγοράσουμε. Τα βλέμματα τράβηξε επίσης και το υπεργρήγορο αυτοκίνητο των Flintstones, με την φοβερή ιπποδύναμη … των 4 ποδιων!

Δραστηριότητες

Στην Gaming area του AthensCon, δοκιμάσαμε το νέο Gran Turismo Sport και ζήσαμε μία ασυναγώνιστη εμπειρία οδήγησης, για την οποία η θρυλική σειρά έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή εδώ και 20 χρόνια. Το No Label X και το BGNews, στη γωνιά με τα επιτραπεζια παιχνίδια τους, μάγεψαν, ενω η ομάδα του Great Escape δημιουργήσε ένα δωμάτιο απόδρασης στη λογική των ήδη γνωστών δωματιών τους, Volcano Island και Surviror. Είδαμε “απο μακριά” το τουρνουά της Ελληνικής League του Star War Destiny, ενω όπως προαναφέραμε, η ομάδα της RetroComputers.gr πραγματοποίησε έκθεση ρετρό υπολογιστών και κονσολών, όπου αδράξαμε την ευκαιρία και είδαμε από κοντά παλιούς υπολογιστές και παιχνιδομηχανές και διάφορα άλλα ρετρό μηχανήματα που παίξαμε και χρησιμοποιήσαμε ελεύθερα. Μεγαλύτερη απήχηση είχαν στα παιδιά, τα οποία σχημάτιζαν ουρές, για να παίξουν με αυτές τις πρωτόγνωρα τεράστιες για εκείνα παιχνιδομηχανές.

Τέλος, προσφερόταν πάγκος με τουβλάκια. Εκεί, μικροί και μεγάλοι μπορούσαν να αποπειραθούν να δημιουργήσουν το δικό τους γλυπτό, μόνοι τους, ή και με την βοήθεια εθελοντών.

Φυσικά το highlight του Σαββατοκύριακου ήταν το Castle El Raja Key Dungeon Expedition με τον Robert Kuntz. Οι τυχεροί παίκτες που είχαν πάρει θέση, έζησαν την περιπέτεια που λαμβάνει χώρα σε ένα από τα τρία κάστρα που χρησιμοποιήθηκαν για να δοκιμάσουν το παιχνίδι D & D το 1973! Πέρασαν τους διαδρόμους και τόλμησαν να αντιμετωπίσουν τις εκπλήξεις που δημιούργησαν ο Gary Gygax και άλλοι αρχικοί παίκτες! Και φυσικά ήταν έτοιμοι κάθε αναπάντεχο συμβάν, διότι με τον Rob Kuntz στο τιμόνι ως DM! …ποτέ δεν ξέρεις.

Το AthensCon 2017, είχε όλα τα υλικά για να δημιουργήσει ο καθένας την τέλεια συνταγή για ένα πολύ ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συναναστραφούμε με καλλιτέχνες, να περάσουμε φανταστικά, να ασχοληθούμε με πράγματα που αγαπάμε, αλλά και να πειραματιστούμε με νέα.

Και του χρόνου …Είμαι σίγουρος οτι τα καλύτερα έρχονται (!)

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss