Ολοκληρώνεται το αεροδρόμιο – κολοσσός της Κίνας

Όταν ανοίξει επισήμως τις πύλες του, θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου! Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, τέλειωσε η εγκατάσταση του ατσάλινου σκελετού των κτιρίων του τερματικού σταθμού του.

Το νέο αεροδρόμιο δημιουργείται για να εξυπηρετήσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των αερομεταφορών του Πεκίνου και να αποσυμφορήσει το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου (Beijing Capital International Airport).

Από την 1η ημέρα της λειτουργίας του θα είναι η νέα βάση για τις Βόρειες και Ανατολικές κινεζικές αερογραμμές.

Το νέο στολίδι της Τσενγκντού, αξίας 7 δισ. €, το οποίο θα δύναται να φιλοξενήσει μέχρι και 90 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, θα έχει τόσες πολλές μπουτίκ, με διεθνείς επωνυμίες, ώστε οι έπιβάτες της να πραγματοποιούν όλα τους τα ψώνια εκεί.

Το Διεθνές Aεροδρόμιο Tianfu θα έχει συνολική έκταση 5.200 στρέμματα, τα μισά από τα οποία θα καταλαμβάνονται από duty free καταστήματα!

Εν τω μεταξύ οι σχεδιαστές του έργου κάνουν λόγο για μια «δορυφορική πόλη», εμπνευσμένη από το σύμβολη της «Χώρας του Ουρανού», που θα δίνει κίνητρα στους Κινέζους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τη χώρα για να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε αγορά.

Το αεροδρόμιο – κολοσσός θα περιλαμβάνει τρεις αεροδιαδρόμους, ο ένας εκ των οποίων αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά μέχρι το 2025. Ενώ, η ολοκλήρωση των εργασιών έχει προγραμματισθεί για το 2045.

Ο νέος «Γολιάθ» των αεροδρομίων απέχει μόλις 46 χιλιόμετρα από το κέντρο του Πεκίνου και έχει σχεδιαστεί από την εκλιπούσα αρχιτέκτονα Zaha Hadid.

Από το αποτέλεσμα των εργασιών η Zaha Hadid θα ήταν απόλυτα ευχαριστημένη με το δημιούργημά της.

«Η συνολική συμμετρία του αεροδρομίου θυμίζει την αρμονία και την ισορροπία από τα κινεζικά μνημεία, ενώ τα χρώματα και τα υλικά εκφράζουν την παρααδοσιακή κινεζική κουλτούρα», αναφέρει η ιστοσελίδα της αρχιτεκτονικής εταιρείας της Hadid.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss