Το OnePlus 5 αποκαλύφθηκε

Με διπλή κάμερα, Snapdragon 835 και αποθηκευτικό χώρο στα 128GB “εμφανίστηκε” επίσημα το OnePlus 5 επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαν κυκλοφορήσει σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την εμφάνισή του, αλλά με την τιμή του να έρχεται λίγο φθηνότερη του αναμενομένου.

Το OnePlus 5 έρχεται με Optic AMOLED οθόνη 5.5 ιντσών (1080p), Snapdragon 835 SoC με τον 8πύρηνο Kryo 280 με μέγιστο χρονισμό στα 2,4GHz και γραφικά Adreno 540 GPU, 6 ή 8GB LPDDR4X RAM και αποθηκευτικό χώρο στα 64GB ή 128GB. Διαθέτει δύο οπίσθιες κάμερες στα 16MP και 20MP και για λειτουργικό φορά το OxygenOS στο Android 7.1.1 Nougat. Διατίθεται σε χρώματα Midnight Black και Slate Gray.

Η τιμή του θα ξεκινά από 479 δολ. για τις ΗΠΑ και 499 ευρώ για την Ευρώπη. Η έκδοση σε Midnight Black με 8 GB RAM / 128 GB αποθηκευτικό χώρο θα κοστίζει 559 ευρώ. Η έκδοση σε Slate Gray με 6 GB RAM και 64 GB αποθηκευτικό χώρο θα κοστίζει 499 ευρώ.

Το Snapdragon 835 SoC υπόσχεται επιδόσεις με μέχρι και 40% κατανάλωση ισχύος και σε συνδυασμό με τη ROM 26% γρηγορότερες αποθηκευτικές επιδόσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα γρηγορότερη αποθήκευση και εκτέλεση εφαρμογών, με μηδενικό σχεδόν lag.

Η OnePlus έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην κάμερα και τις δυνατότητές της. Μάλιστα πολλά teaser της έκαναν αποκλειστική αναφορά σε αυτές. Έτσι, όπως αναμενόταν, το OnePlus 5 διαθέτει δύο οπίσθιες κάμερες 16 MP με διάφραγμα φακού f/1.7 και 20 MP f/2.6 “telephoto” με αισθητήρες της Sony. Η κάμερα selfie έρχεται στα 16MP.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το OnePlus 5 διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση σε σύστημα διπλής κάμερας σε smartphone σήμερα και παρέχει τις πιο καθαρές εικόνες, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις εικόνες τους, υποσχόμενο εκθαμβωτικές φωτογραφίες υπό όλες τις συνθήκες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει συμπεριλάβει δυνατότητες όπως Fast AF, Denoise και υψηλό δυναμικό εύρος χρώματος (HDR).

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στο οποίο δόθηκε έμφαση στη διάρκεια της παρουσίασης είναι η δυνατότητα Dash Charge. Σύμφωνα με την εταιρεία, μισή ώρα φόρτισης είναι αρκετή για μια ημέρα ενώ παρά το γεγονός ότι η μπαταρία του νέου smartphone είναι κατά 100mAh μικρότερη από το OnePlus 3T, η OnePlus υπόσχεται ότι διαρκεί 20% περισσότερο από τον προκάτοχό του.

Όσον αφορά στη σχεδίασή του, το OnePlus 5 έρχεται με πάχος στα 7,25mm, το οποίο τελικά απ’ότι φαίνεται δεν θα είναι η πιο λεπτή ναυαρχίδα γενικά, αλλά η πιο λεπτή OnePlus συσκευή.

Το πλήκτρο ενεργοποίησης – απενεργοποίησης βρίσκεται στα δεξιά μαζί με την είσοδο για τη SIM. Στα αριστερά βρίσκεται το Alert Slider, με το πλήκτρο ρύθμισης της έντασης από κάτω. Κάτω από την οθόνη βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος υπόσχεται ξεκλείδωμα της συσκευής σε 0,2 δεύτερα. Στο πίσω μέρος βρίσκονται οι δύο κάμερες σε οριζόντια διάταξη. Στο κάτω μέρος της συσκευής βρίσκεται η είσοδος USB Type C και η είσοδος για τα ακουστικά.

Το OnePlus 5 θα είναι από αύριο διαθέσιμο σε pop-up stores σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Ελσίνκι και Κοπεγχάκη, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες, η διάθεση του θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss