Oscars 2018: Στα φαβορί τα βραβεία, με μεγάλο νικητή το The Shape of Water

Σε μια βραδιά, η οποία είχε διάρκεια οσο οι “Δέκα Εντολές” του Cecil B. de Mille, “καθαρογραμμένους φακέλους” με τα σωστά ονόματα και με τεράστια γράμματα, με ομιλίες συγκινητικές και του “the point” για τα γεγονότα που ταλανίζουν (ακόμα) την Tinseltown, αλλά χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, ανατροπές και φυσικά λάθη, τα επετειακά 90ά Oscar πέρασαν στήν ιστορία, επιβραβεύοντας με το χρυσό αγαλματίδιο όλα τα μεγάλα φαβορί.

Την τελετή στο λαμπρό Dolby Theater, άνοιξε με έναν 12λεπτο και χιουμοριστικό μονόλογο, ο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρουσιαστής, Jimmy Kimmel.

https://www.youtube.com/watch?v=2bxw_1Un9S4

Μεγάλος νικητής της βραδιάς, το σκοτεινό και αλληγορικό παραμύθι με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αμερική του 1962, The Shape of Water του Guillermo del Toro, το οποίο έφυγε με 4 βραβεία μεταξύ των οποίων τα 2 “βαριά”, αυτά της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

“Όταν ήμουν παιδί στο Μεξικό, έβλεπα ταινίες του κλασικού σινεμά. Κι ο Steven Spielberg μου είπε, αν ανέβεις απόψε στη σκηνή, να νιώσεις μέρος αυτής της κληρονομιάς και να είσαι περήφανος”. – Guillermo del Toro

Δείτε τούς έξω καρδιά λόγους του G.D.T:

https://www.youtube.com/watch?v=2hnYE_URTpc

Βέβαια (εδω που τα λέμε), έπρεπε να περάσουν 14 ολόκληρα χρόνια και τα 11 Oscar του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” και 12 απο τον αδικημένο “Λαβύρινθο του Πάνα“, για ξαναβραβευτεί ταινία φαντασίας και μάλιστα απέναντι στήν άγαπημένη μας ταινία φέτος το Three Billboards Outside Ebbing, Missouri …αλλά θα συγχωρήσουμε την “απιστία”, για τον αγαπημένο μας παραμυθά.

21 χρόνια μετά το Fargo των αδελφών Κόεν, η 61χρονη Frances McDormand θα πάρει και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, αφού πρώτα πέρασε απο τις Χρυσές Σφαίρες και τα βραβεία BAFTA… τι άλλο; νικήτρια.

https://www.youtube.com/watch?v=-86vgvZGMs4

Ενα Oscar που πραγματικά (πραγματικά όμως) χαρήκαμε ήταν αυτό του Gary Oldman. Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Winston Churchill στην ταινία Darkest Hour του Joe Wright.

Πρόκειται για το πρώτο Όσκαρ που κερδίζει ο Βρετανός ηθοποιός, αφού παρά την ερμηνευτική δεινότητα και την επιτυχημένη καριέρα του, ο Oldaman βρέθηκε για πρώτη φορά υποψήφιος στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου μόλις το 2011 για την ταινία “Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι“. Στην Πιο Σκοτεινή Ώρα, όμως, ο Oldman κλέβει την παράσταση χτίζοντας ένα ολοζώντανο πορτρέτο του ιστορικού πολιτικού που τοποθετείται χρονικά από τις ζυμώσεις για την ανάληψη της πρωθυπουργίας μέχρι τον αξέχαστο λόγο του από τα έδρανα της Βουλής, με τον οποίο παρέσυρε τη χώρα σε έναν πόλεμο που μέχρι πριν από μερικούς μήνες κανείς δεν επιθυμούσε.

https://www.youtube.com/watch?v=vSpR-oBx7h8

Τα φαβορί Sam Rockwell and Allison Janney κέρδισαν στους β’ ρόλους για τις ταινίες Three Billboards Outside Ebbing, Missouri και I Tonya, ενω την “κατάρα” έσπασε μετά απο 13 υποψηφιότητες ο Roger Deakins με το βραβείο Φωτογραφίας για την ταινία Blade Runner 2049. Παρακάτω “μερικές” απο τις υπέροχες λήψεις του…

Εκτός απο “κατάρες” που σπάσανε, είχαμε και άλλα “ρεκόρ”. Ο 90χρονος James Ivory κέρδισε το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το λυρικό, ερωτικό δράμα του Luca Guadagnino Call Me By Your Name, έχοντας πλέον το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία βραβευθέντα, ενω ο Jordan Peele, έγινε ο πρώτος που προτείνεται για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Oscar Πρωτότυπου Σεναρίου, με το τελευταίο να το κερδίζει.

Αναλυτικά οι νικητές της 90ης απονομής εδω

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss