Ουμουαμούα: Αστρονόμος του Χάρβαρντ λέει ότι είναι εξωγήινο διαστημόπλοιο

Πέρυσι, ένα αινιγματικό αντικείμενο που ονομάστηκε Ουμουαμούα εξέπληξε τους αστρονόμους όταν κατευθύνθηκε προς τα εδώ, προσφέροντας στην ανθρωπότητα την πρώτη κοντινή ματιά σε ένα αντικείμενο πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Φέτος, ο διαστρικός επισκέπτης πέτυχε κάτι ακόμα πιο αξιοσημείωτο: έκανε σεβαστό να μιλάμε για εξωγήινα διαστημόπλοια, όπως σημειώνει το NBC.

Τον Νοέμβριο, όταν ο Avi Loeb, επικεφαλής του τμήματος αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έγραψε μια επιστημονική εργασία στην οποία ανέφερε ότι το Ουμουαμούα είναι τόσο ασυνήθιστο, που οι επιστήμονες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην είναι κομήτης ή αστεροειδής, όπως υποθέτουν οι συνάδελφοί του, αλλά μάλλον μια τεχνητή δομή.

Με άλλα λόγια, ίσως είναι ένα διαστρικό σκάφος κατασκευασμένο από εξωγήινους.

Evening Standard

Ο Loeb γνωρίζει πολύ καλά ότι οι περισσότεροι επιστήμονες αποφεύγουν οτιδήποτε σχετίζεται με UFO, αλλά πιστεύει ότι ο υπερβολικός σκεπτικισμός τους έχει αποκόψει από την πραγματικότητα. «Επιστήμη δεν είναι να έχουμε προκαταλήψεις», λέει.

Ο παράξενος επισκέπτης από τα αστέρια

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι το Ουμουαμούα θα τάραζε το status quo της αστρονομίας. Λίγο μετά την ανακάλυψή του, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι η ασυνήθιστη πορεία του αντικειμένου σήμαινε ότι προέρχεται πέρααπό το  ηλιακό μας σύστημα – και ότι θα μπορούσε να ταξιδεύει για εκατομμύρια χρόνια. Γρήγορα «βάφτισαν» το μυστηριώδες αντικείμενο Ουμουαμούα, μια λέξη από τη Χαβάη που σημαίνει «αγγελιοφόρος από το παρελθόν».

Υπήρχαν όμως κι άλλες εκπλήξεις. Η φωτεινότητα του Ουμουαμούα άλλαζε καθώς περνούσε μέσα από το διάστημα, όπως κανένας άλλος «διαστημικός βράχος» δεν έχει κάνει ποτέ. Επιτάχυνε δε ή επιβράδυνε την πορεία του, με τρόπο που επίσης δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Ακόμα και το σχήμα του, θυμίζει επιβλητικό διαστημόπλοιο, όπως παρατηρήθηκε. Είναι μακρόστενο και στο μέγεθος του Empire State Building.

Ο αστρονόμος του Πανεπιστημίου Πενν, Τζέισον Ράιτ, θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ένας εξωγήινος πολιτισμός άφησε πίσω του τεχνητά αντικείμενα στο φεγγάρι, όπου θα μπορούσαν να επιβιώσουν ακόμα κι αν είχαν τοποθετήθηκαν εκεί πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Ο συνάδελφός του στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Πολ Ντέιβις έχει στρατολογήσει τους φοιτητές του να «χτενίσουν» μέσω αρχειακών εικόνων την επιφάνεια της σελήνης, για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν αποδείξεις εξωγήινης τεχνολογίας.

Οι τρεις αυτοί επιστήμονες ωστόσο, ανήκουν στη μειοψηφία της κοινότητας του, καθώς οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με θέματα που έχουν να κάνουν με την εξωγήινη ζωή.

Τι σπουδαία έκπληξη θα ήταν όμως, αν δικαιωνόταν η μειοψηφία.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss