Οικονομία

Πακέτο – Συμβιβασμό προτείνουν οι δανειστές στην Ελλάδα

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να απαντήσει στο πακέτο συμβιβαστικών προτάσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ που για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την δημοσιονομική τροχιά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΡΙΚ επικαλούμενο πηγή της Ευρωζώνης.

Η “συμβιβαστική” πρόταση αποτελεί τη σύνοψη των θέσεων των θεσμών και συμπεριλαμβάνει “ουσιαστικές παραχωρήσεις” προς την ελληνική πλευρά, όπως το να μην υπάρχει καμία πρόωρη δημοσιονομική επίπτωση και με αυστηρή διασφάλιση της επιλογής να μην ενεργοποιηθούν αν δεν χρειάζονται.

Η πρόταση σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης έχει τη συγκατάθεση και τη συναίνεση του ΔΝΤ και «φέρνει το Ταμείο στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση». Τις τελευταίες ώρες μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η Κρ.Λαγκάρντ επαναβεβαίωσε την πρόθεση του Ταμείου να μπει στο πρόγραμμα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με παράγοντες της ευρωζώνης. Η πρόταση στην οποία έχουν συμφωνήσει ΕΕ και ΔΝΤ περιλαμβάνει ενεργοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος το 2018.

Η πηγή που ενημέρωσε το ΡΙΚ σημείωσε ότι «δεν περιμένουμε ελληνική απάντηση πριν το σαββατοκύριακο, αλλά την Τρίτη θα δούμε πλέον ποια κατεύθυνση θα πάρουν τα πράγματα» – υπονοώντας τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ που χωρίς θετικό σήμα από την Αθήνα δεν μπορεί να είναι θετική». ΔΝΤ και Γερμανία έχουν την πρόθεση να συμβιβαστούν, αλλά πρέπει να συμφωνήσει και η Ελλάδα”, σημειώνει.

Tags
Loading...

Related Articles