Πάμε σινεμά: 100 Μέτρα

Η πραγματική ιστορία ενός άντρα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίαθλο για τον τίτλο του “Σιδερένιου ανθρώπου“: 3,8 χλμ κολύμβηση, 180 χλμ ποδηλασία και 42′ τρέξιμο.

Η παραίτηση δεν είναι επιλογή“… Στήν – ουσιαστικά – πρώτη του μεγάλη μήκους ταινία, ο σκηνοθέτης Μαρσέλ Μπαρένα βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Ραμόν, (και κάνει τα πάντα για να μας συγκινήσει, αν και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται) , ενός ανθρώπου, με μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν, πετυχημένο στη δουλειά του και  με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει.

Η τύχη του όμως σύντομα θα αλλάξει.
Η σύζυγος του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους κι ο Ραμόν αναζητά καταφύγιο στη δουλειά του. Καθώς η πίεση μεγαλώνει, ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δε θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα.

Έχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματος του ή να παλέψει. Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο μαχητής μέσα του τον ωθεί να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία τριάθλου. Με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου, μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του θέτει η ασθένεια του.

«Κάποιος θα πίστευε ότι το να διαγνωστείς με μια ανίατη ασθένεια όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη, αλλά όλοι μας, ακόμη κι εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, έχουμε μια χρόνια ασθένεια… λέγεται ΖΩΗ. Όλοι θα πεθάνουμε, αλλά αυτό δε μας σταματά να προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο. Η παραίτηση δεν είναι επιλογή, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες»
Ραμόν Αρόγιο

Ο Μπαρένα με μια στρωτή και κλασική αφήγηση στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, αντιμετωπίζει με σεβασμό τον ηρωά του, αλλά παράλληλα μας περιγράφει με χιούμορ τις διαπροσωπικές σχέσεις του με τη γυναίκα του, τον πανέξυπνο γιο του και τον ιδιαίτερο πεθερό του, ενω μέσα απο τα μάτια του βιώνουμε την καθημερινότητα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να ζήσει μια κανονική ζωή ενώ μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο για θεραπείες.

 

Μερικές φορές και άθελά του, ο Μπαρένα προσπαθεί να εκβιάσει το συναίσθημα του θεατή, ενώ ο ίδιος ξέρει οτι η ιστορία που μας διηγείται αρκεί και με το παραπάνω για να επιτύχει τον στόχο του. Ταυτόχρονα το “χολιγουντιανό” happy end, δεν ταιριάζει στόν χαρακτήρα του Ραμόν, διότι η ευτυχία του είναι στήν ουσία η ίδια του η δύναμη.

Τα 100 Μέτρα, είναι μια συγκινητική και ανθρώπινη ταινία, με αισιόδοξο μήνυμα, αντιμετωπιζόμενη με χιούμορ, αλλά πάνω απ’ολα, μια ιστορία έμπνευσης για τους ανθρώπους που κατορθώνουν το αδύνατο.

Προτείνεται!

Προβάλλεται στίς αίθουσες:

Λιλά Digital Cinema  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 22.50

Διάνα / Πέμ.-Τετ.: 20.30/ 22.30

Ακτή  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 23.00

Μαργαρίτα Cinema  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.50

Αλεξάνδρα  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 22.50

Αττικόν Άλσος  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00

Σινε Αργυρούπολη  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.45/ 23.00

Cool Τύμβος / Αίθουσα 2 Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00    Θερινός

Φλερύ  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.45

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss