Πάμε Σινεμά; Άφτερλωβ – Ο Νίκος, η Σοφία και το σπίτι.

Ένας άφραγκος μουσικός, ο 30χρονος Νίκος, περνά το καλοκαίρι του στα βόρεια προάστια της Αθήνας, προσέχοντας το πολυτελές σπίτι ενός φίλου του. Όταν αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη, οι ξέγνοιαστες βουτιές στην πισίνα μετατρέπονται σε κατάδυση στο παρελθόν, καθώς ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίος χώρισαν.

Τρία χρόνια μετά τη μικρού μήκους ταινία Ο Έλβις Είναι Νεκρός, όπου βλέπουμε για πρώτη φορά το – τότε – ερωτευμένο­ ζευγάρι, τόν Νίκο και την Σοφία, ο Στέργιος Πάσχος ξανασυναντά τούς χωρισμένους (πλέον) ηρωές του, σε μια αστεία, συγκινητική και καυστική μετα-ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν, με το φιλμ να παρακολουθεί την απέλπιδα προσπάθεια ενός ζευγαριού για επικοινωνία.

https://www.youtube.com/watch?v=Z_2uqK_gMko

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος απο την έλευση του 2000 και μετά έχει τα “πάνω” και τα “κάτω” του. Μεγάλες, αλλά και μικρές ανεξάρτητες παραγωγές πάντα είχαν κάτι να μας πούν, αλλά και να μας απογοητεύσουν. Τα τελευταία δε χρόνια δύο ταινίες κατάφεραν να με “κρατήσουν”. Η ταινία του Αλέξη Αλεξίου Τετάρτη 04:45, ενα έργο που ανακατέβει το σινεμά του Michael Mann με αυτό του Tarantino και το Μικρό Ψάρι του πάντα καυστικού Γιάννη Οικονομίδη. Κοινός παρανομαστής των παραπάνω …το σενάριο και η αγάπη για αυτό που ονομάζουμε, καλός Ελληνικός Κινηματογράφος.

Με τα γυρίσματα να διαρκούν 10 μόνο ημέρες και με το συνεργείο να συμμετέχει σχεδόν αφιλοκερδώς, ο Στέργιος Πάσχος ρίχνει τους ηρωές του, σε μια σπιταρώνα – για την ακρίβεια την βίλλα του Νίκου Νικολαΐδη στο Κεφαλάρι, εκεί όπου γυρίστηκε το θρυλικό Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα κι άλλες ταινίες του – έγκλειστους και ανήμπορους να εξηγήσουν αυτό που τους συμβαίνει.

Μέσα απο το υπέροχο σενάριο (που συνυπογράφουν οι δυο πρωταγωνιστές), οι δυο ήρωες ξεκινούν με αμηχανία και γενναιότητα, με καυστικές και πολλές φορές αυθόρμητες ατάκες, ένα ταξίδι εξερεύνησης όλων εκείνων που τους ενώνουν αλλά και τους χωρίζουν. Ένα ταξίδι που παρακολουθείς και συμμετέχεις με το μυαλό σου (πόσοι δεν έχουμε βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις;), μέχρι την τελευταία (και εύστοχη) σκηνή.

Ο Χάρης Φραγκούλης, μετά και απο την βραβευσή του για την ταινία Αισθηματίες του Νίκου Τριανταφυλλίδη, δείχνει, μαζί με το κινηματογραφικό του ταλέντο, τον αυθορμητισμό που χρειάζεται η ταινία και μαζί με την Ηρώ Μπέζου (που τον συμπληρώνει επάξια με το παιξιμό της) κάνουν το ιδανικό ζευγάρι.

Ευχάριστη νότα το soundtrack της ταινίας, με το ομώνυμο κομμάτι της Melentini.

Ο Στέργιος Πάσχος με μια σκηνοθεσία που θυμίζει κάτι απο αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά, γεμάτη με θερμά χρώματα, φτιάχνει μια μετα-ερωτική κομεντί, η οποία μετά την επιτυχημένη πορεία του σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ (Θεσσαλονίκης) και με αφετηρία το βραβείο καλύτερης ταινίας από την Επιτροπή Νέων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, ήρθε στις ελληνικές αίθουσες, για να προσφέρει αγάπη, γέλιο και… εξηγήσεις στους νεαρούς (και όχι μόνο) κινηματογραφόφιλους θεατές.

Αίθουσες προβολής Αθήνα

ΑΝΟΙΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2+1 – ΑΙΘΟΥΣΑ 2 ART CINEMA
Αγωνιστών στρατοπέδου 49, Χαϊδάρι
Πέμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευτ,Τρ,Τετ:20:15 22:15

ΔΑΝΑΟΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ 2
Λεωφόρος Κηφισίας 109 & Πανόρμου, Αμπελόκηποι
Πέμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευτ,Τρ,Τετ:18:20 20:20 22:20

ΙΝΤΕΑΛ
Πανεπιστημίου 46, Αθήνα
Πέμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευτ,Τρ,Τετ:18:10 20:10 22:10

ΚΗΦΙΣΙΑ Cinemax Cyta – ΑΙΘΟΥΣΑ 2
Λεωφόρος Κηφισίας 245, (Ζηρίνειο), Κηφισιά
Πέμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευτ,Τρ,Τετ:18:45

ΛΑΪΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ 1
Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μεταξουργείο
Πέμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευτ,Τρ,Τετ:21:00 23:00

ΝΑΝΑ Cinemax Cyta – ΑΙΘΟΥΣΑ 5
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 179 Δάφνη,(στάση ΜΕΤΡΟ Αγ.Ιωάννης)
Πέμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευτ,Τρ,Τετ:18:30

ΝΙΡΒΑΝΑ Cinemax Cyta – ΑΙΘΟΥΣΑ 1
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 192, Αμπελόκηποι
Πέμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευτ,Τρ,Τετ:18:30 20:30 22:30

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss