Πάμε σινεμά: Αυτοκίνητα 3

Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά απίστευτα γρήγορων αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο Κεραυνός Μακουίν, ξαφνικά μένει εκτός του αθλήματος που τόσο αγαπάει. Για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, θα χρειαστεί την βοήθεια της πρόθυμης νεαρής τεχνικού, Κρουζ Ραμίρεζ,

που έχει ένα δικό της πλάνο για τη νίκη, την έμπνευση του Ντοκ Χάντσον, αλλά και μερικές εντελώς απροσδόκητες ιδέες. Και θα αποδείξει τελικά ότι ο αριθμός 95 δεν έχει ακόμα ξοφλήσει, καθώς η μεγαλύτερη πίστα αγώνων του Piston θα δοκιμάσει την καρδιά ενός πρωταθλητή.

Μετά την ημι-αποτυχημένη δεύτερη περιπέτεια του Κεραυνού Μακουίν, χωρίς την νοσταλγία και την συγκίνηση της πρώτης ταινίας του 2006, η Pixar ξαναρίχνει το άγαπημένο της αυτοκίνητο -εκεί που ανήκει- στίς πίστες, φέρνοντας παράλληλα στο προσκήνιο παλιούς και αγαπημένους στο κοινό ήρωες.

O John Lasseter παραδίδει την σκυτάλη της σκηνοθεσίας, μετά τις δύο πρώτες ταινίες, στόν Brian Fee, storyboarder, μεγάλων επιτυχιών της Disney και της Pixar, ο οποίος με χιούμορ, αλλά χωρίς πολλές εκπλήξεις βάζει τον Κεραυνό Μακουίν σε νέες περιπέτειες και να έρχεται αυτή τη φορά αντιμέτωπος με το τέλος της καριέρας του.

Η συνάντησή του όμως με την καινούργια του προπονήτρια, θα του δώσει το θάρρος που χρειάζεται να αγωνιστεί ξανά σε αγώνες, αλλά και να παραχωρήσει τη θέση του στη νέα γενιά.

Με ακόμα ισχυρότερη υπολογιστική δύναμη και πρωτοποριακές τεχνικές για την απεικόνιση του φωτός στις γυαλιστερές και καμπυλωτές επιφάνειες των αυτοκινήτων, η Pixar πρωτοπορεί δίνοντάς μας ένα οπτικό ντελίριο, κερδίζοντας και αυτό το στοίχημα για την “ανθρωποποίηση” των τετράτροχων πλασμάτων.

Αν και ο σεναριακός πυρήνας είναι μονοδιάστατος και αρκετά προβλέψιμος, βρίθει λεπτομερειών που κατακλύζουν την κάθε σκηνή.

Με οδηγό τις ταινίες, Rocky III και IV! (ναί καλά διαβάσατε, το κίτρινο αυτοκίνητο της Ραμίρεζ, η προπόνηση στήν παραλία ακόμα και το υπερσύγχρονο “γυμναστήριο” του Τζακ Στόρμ), ο Fee, με την “οικογενειακή” σφραγίδα της μαμάς Disney, φτιάχνει μια ταινία ψυχαγωγική, βασισμένη στήν σχέση δάσκαλου και μαθητή, την αμφισβήτηση και το πέρασμα απο την παλιά γενιά στήν νέα.

Σίγουρα οχι η καλύτερη της σειράς, αλλά οχι αδιάφορη πρός το παιδικό κοινό του, τόσο ώστε να θέλει μερικούς ακόμα… γύρους μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Το μικρού μήκους LOU (με το επίκαιρο θέμα του bullying) που προηγείται είναι ένα διαμαντάκι, συνεχίζοντας επάξια τον άτυπο αυτό θεσμό.

Η ταινία προβάλεται μεταγλωτισμένη, σε 3D και με ελληνικούς υπότιτλους.

Προτείνεται!

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss