Πάμε σινεμά: Αόρατος Επισκέπτης (Contratiempo)

Τέσσερα χρόνια μετά το κριτικά αναγνωρισμένο θρίλερ μυστηρί­ου El Cuerpo (Το Σώμα) που είχε κερδίσει το ελληνικό κοινό, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Oriol Paulo επιστρέφει με τη νέα του ταινία.

Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα. Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει. Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής.

Μια ανατρεπτική ταινία που κατατάσσεται σε αυτές που προσπαθούν να σου κάψουν το μυαλό. Ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα (;) εκτός απ’ τον Oriol Paulo, ο οποίος μας χαρίζει για άλλη μια φορά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, αφήνοντας μας ικανοποιημένους.

Ο Paulo φτιάχνει μία αστυνομική περιπέτεια γεμάτη αινίγματα και ύποπτες συναλλαγές, μας μιλάει για ανθρώπινα ένστικτα, για φόβους, προδοσία, λανθασμένες αποφάσεις και τις συνέπειές τους, για δικαιοσύνη. Μια ιστορία που περιστρέφεται γύρω από έναν άλυτο φαινομενικά γρίφο, στον οποίο προστίθενται διαρκώς νέα κομμάτια, τα οποία άλλοτε ταιριάζουν και άλλοτε όχι.

Όμως η ταινία καταπιάνεται με πολλά περισσότερα από την απλή επίλυση ενός αινίγματος. Εξερευνά την ανθρώπινη φύση σε ακραίες καταστάσεις και επιδιώκει να καταδείξει τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχουν κάποιες αποφάσεις, όταν λαμβάνονται υπό πίεση. Δημιουργεί μία ασφυκτική ατμόσφαιρα και μας ταξιδεύει σ’ ένα κινηματογραφικό είδος – τις ταινίες μυστηρίου- που τα τελευταία χρόνια κινδυνεύει να επισκιαστεί από τις ταινίες τρόμου.

Ο Αόρατος Επισκέπτης προκαλεί τους ίδιους τους θεατές να ανασυνθέσουν την ιστορία και ν’ αναλύσουν σε βάθος τα γεγονότα προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Με την πλοκή να κινείται κόντρα στο χρόνο και το σενάριο και το μοντάζ να υπογραμμίζουν αυτήν την αίσθηση, η ταινία δημιουργεί ένα καλειδοσκόπιο, εγκλωβίζοντας μέσα σε αυτό τους κεντρικούς χαρακτήρες.

Ο Ισπανός σκηνοθέτης μάστορας της ανατροπής, με ένα άριστα χτισμένο πάνω στην ανατροπή σενάριο, δίνει μια φρέσκια άποψη πάνω στο ιδίωμα του θρίλερ, η οποία μένει μαζί με τον θεατή για αρκετή ώρα μετά τους τίτλους τέλους.

Με πλάνα γεμάτα μυστήριο και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύουν κατευθείαν στον τόπο του εγκλήματος και με ενα φινάλε για μια ακόμα φορά, άριστα μεθοδευμένο ώστε να αφήσει εμβρόντητο με το χιτσκοκικό του σασπένς ακόμα και τον πιο ψυλλιασμένο θεατή.

Η Ana Wagener στον ρόλο της επιβλητικής Virginia Goodman, πραγματικά είναι ολη η ταινία, ενω δίπλα της στέκεται με μια φοβερή ερμηνεία στον ρόλο του τραγικού πατέρα Tomás Garrido, ο José Coronado (El Cuerpo). Το καρέ των πολύ καλών ερμηνειών συμπληρώνουν οι Mario Casas, στον ρόλο του Adrian Doria και η Barbara Lennie ως το ζευγάρι των παράνομων εραστών.

Η ρεαλιστική κινηματογράφηση, το σενάριο που φέρνει σε σύγκρουση δύο κόσμους, αλλά και το soundtrack – που παρά τον νεωτερισμό του – αποτίει φόρο τιμής στα κλασικές ταινίες του είδους, κάνουν τη θέαση της ταινίας μία μοναδική εμπειρία. 

Απολαύστε άφοβα!

Προβάλλεται εδώ:

Αθηναία  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 23.00

Αελλώ Cinemax-Cyta / Αίθουσα 2 Πέμ.-Τετ.: 20.15/ 22.15

Λιλά Digital Cinema  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

Village 15 Cinemas @ The Mall / Αίθουσα 3 Πέμ.-Τετ.: 19.10/ 21.30/ 23.50

Μπομπονιέρα Digital Cinema  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 23.10

Τρία Αστέρια 3D Digital  / Αίθουσα 3 Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00   Θερινός

Κατερίνα Digital Cinema  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

Village Shopping And More / Αίθουσα 17 Πέμ.-Τετ.: 19.10/ 21.30/ 23.50

Cine Φλοίσβος Peugeot  Θερινός / Πέμ.-Κυρ. & Τρ., Τετ. 21.00/ 23.00, Δευτ. 23.00

Αθήναιον Cinepolis / Αίθουσα 1 Πέμ.-Κυρ.: 22.40 / Αίθουσα 3 Πέμ.-Κυρ.: 20.40

Ρία Digital Cinema  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 23.00, Δευτ.-Τετ. & 21.00

Μαριλένα  Θερινός / Πέμ.-Κυρ. & Τρ., Τετ. 21.00/ 23.00, Δευτ. 23.00

Αμίκο  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

Γαλάτσι  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00

Σινέ Παλλήνη Digital Cinema  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

Φλερύ  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

Νέα Μασκώτ (Δημ. Κιν/φος)  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

Μαρία Έλενα – Όναρ (Δημ. Κινηματογράφος)  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

Αρκαδία  Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

Τριανόν Cinemax  Θερινός / Πέμ. & Τρ. 23.00, Παρ.-Δευτ. &, Τετ. 21.00/ 23.00

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss