Πάμε σινεμά: Απέραντο Γαλάζιο, για πρώτη φορά σε ψηφιακή επανέκδοση

Με τις εξαιρετικές ερμηνείες από τους Ζαν Ρενό, Ροζάνα Αρκέτ, Ζαν-Μαρκ Μπαρ και την υποβλητική μουσική του Ερίκ Σερά, Το Απέραντο Γαλάζιο του Λικ Μπεσόν κυκλοφορεί αποκλειστικά στο ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ και ΒΟΞ, για πρώτη φορά σε ψηφιακή επανέκδοση, 29 χρόνια από την πρώτη της προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Με ανεπανάληπτες υποβρύχιες σκηνές που κόβουν την ανάσα και γυρίσματα στη Σικελία, αλλά κυρίως στο Αιγαίο (Αμοργό, Ίο και Κουφονήσια), το αριστούργημα του Μπεσόν είναι μια κλασσική, καλοκαιρινή ταινία που σε γεμίζει δέος και μένει αξέχαστη σε όλους όσοι την έχουν παρακολουθήσει.

Αποτελεί μια εκτεταμένη και δραματοποιημένη διασκευή της πραγματικής ιστορίας δυο φίλων δυτών οι οποίοι ήταν πρωταθλητές της ελεύθερης κατάδυσης στον 20ό αιώνα, του Ζακ Μαγιόλ (τον οποίο υποδύεται ο Ζαν Μαρκ Μπαρ) και του Έντζο Μαϊόρκα (υποδύεται ο Ζαν Ρενώ, στην ταινία ονομάζεται Έντζο Μολινάρι), και την επινοημένη για τις ανάγκες της ταινίας σχέση του Μαγιόλ με την φίλη του Μαϊόρκα, την Τζοάνα Μπέικερ (υποδύεται η Ροζάνα Αρκέτ).
Η ταινία ξεκινά με την παιδική τους ηλικία στο νησί της Αμοργού στην Ελλάδα του 1960, και ολοκληρώνεται στην θάλασσα της Ταορμίνα στην Σικελία κατά την διάρκεια διαγωνισμού κατάδυσης.

Γυρισμένη στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, από ένα λάτρη της ελληνικής φύσης, η Αμοργός αναδύεται μέσα από ένα υπέροχα απέραντο, αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο. Μια ταινία σταθμός για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της με την υποβλητική μουσική του Ερίκ Σερά, μυστηριώδης, αξέχαστη και θεαματικά απολαυστική και με ανεπανάληπτες υποβρύχιες σκηνές που κόβουν την ανάσα ακόμα και του πιο έμπειρου δύτη.

Με μια ταινία ύμνος στη φύση και την ελευθερία, ο Μπεσόν μας ξεναγεί με κάδρα που ξεχειλίζουν από το φυσικό άγγιγμα του και ταξιδεύουν το θεατή σε ομορφότερους κόσμους. Μία μοναδική υποθαλάσσια εμπειρία, με έξυπνο χιούμορ και γλυκιά μελαγχολία, ο Μπεσόν χτίζει εικόνες καθηλωτικής ομορφιάς και κάνει Το Απέραντο Γαλάζιο ένα κόσμημα και έναν ύμνο για τη φύση και τη ζωή.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 9 σεζάρ, κερδίζοντας 2 για τον εκπληκτικό ήχο της και την ήδη κλασσική μουσική επένδυση του Ερίκ Σερά.

Η ταινία θα προβληθεί στήν αγγλική βερσιόν των 133 λεπτών, ενώ η ψηφιακή επεξεγρασία έγινε πάνω στο original αρνητικό της ταινίας, απο την Eclair Tmagis, με εκπληκτικά αποτελέσματα σε εικόνα και ήχο.

ΒΟΞ – Βαλτετσίου 46, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ. 2103810727, Πέμ.-Τετ.: 20.50

Σινέ Θησείον – Αποστόλου Παύλου 7, Αθήνα, τηλ. 2103420864, 2103470980,  Πέμ.-Τετ.: 21.15

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss