Πάμε Σινεμά: Chuck – Η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Chuck Wepner, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και τελικά ενέπνευσε το πολλών δισεκατομμυρίων franchise του Rocky.

Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Wepner υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια επική ζωή γεμάτη ποτά, ναρκωτικά, άγριων θηλυκών και με πολλά σκαμπανεβάσματα, πρωσπαθόντας να διαχειριστεί την ξαφνική του επιτυχία, όταν σαν outsider αντιμετωπίζει τον Αλί, σε έναν αγώνα που σόκαρε την κοινή γνώμη παγκοσμίως.

Το Chuck δεν είναι μια ταινία για το box… ακριβώς. Είναι μία ταινία με έναν boxer πρωταγωνιστή. Η κλιμάκωση της ταινίας δεν βρίσκεται μέσα στο ρινγκ, μάλιστα με το κομμάτι του box, η ταινία ξεμπερδεύει την πρώτη μισή ώρα. Είναι μία ιστορία για την άνοδο, την πτώση και για την εξιλέωση. Για έναν άντρα που από τη μία περνούσε κρίση ταυτότητας και από την άλλη προσπαθούσε να τιθασεύσει τον ναρκισσισμό του.

Για έναν άντρα που ήταν διαθετιμένος να φάει ξύλο, για να μην μείνει στήν αφάνεια, να είναι για πάντα ο Πρωταθλητής του “κόσμου”, αυτός που άντεξε 15 γύρους με τον Μοχάμεντ Άλι, αυτός που “έπεσε” 19” πρίν τελειώσει ο αγώνας με τεχνητό νοκ-άουτ.

Η ζωή του φυσικά απογειώνεται όταν το 1976, βγαίνει στούς κινηματογράφους η ταινία Rocky. Ο Chuck βιώνει (ξανά) την επιτυχία από τη μια στιγμή στην άλλη και αυτό το γεγονός πυροδοτεί μία σειρά από απρόσμενες καταστάσεις. Του αλλάζει τη ζωή και τον ρίχνει στο χώρο της showbiz, όπου όμως δεν μπορεί να ενταχθεί.

Και εδώ έρχεται το καλύτερο κομμάτι της ταινίας… όταν ο Sylvester Stallone μπαίνει στην ιστορία. Εδώ να σημειώσουμε οτι ο Stallone, οχι μόνο έδωσε την αδειά του, αλλά συμμετείχε αφιλοκερδώς.

Υποδυόμενος απο τον Morgan Spector, ο οποίος έχει πιάσει την φωνή, τον ενθουσιασμό και τον ανοικτό χαρακτήρα του “Slay“, μετά την γνωριμία τους το 1977, είναι κάτι σαν φύλακας-άγγελος στο πλευρό του Chuck (είχε γράψει ρόλο για αυτόν στο Rocky II και έπειτα σαν σύμβουλο στην ταινία Lock Up), βοηθώντας τον οσο μπορούσε. Η “φιλία” τους θα τελειώσει με μια εξωδικαστική λύση το 2006… φυσικά για το Rocky.

Ο Liev Schreiber, ο οποίος ήθελε τον ρόλο για περίπου μια δεκαετία, όταν και αγόρασε τα δικαιώματα, δίνει μια εκπληκτική ερμηνεία. Σε ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό ρόλο, o Ron Perlman κλέβει την παράσταση, ενώ η Elisabeth Moss (Top of the Lake), ως η πρώτη γυναίκα του Chuck, είναι ιδιαίτερα καλή.

Ο Philippe Falardeau, με μία “βρώμικη” σκηνοθεσία και ένα εκπληκτικό voice-over του Schreiber σε όλη την διάρκεια της ταινίας (σίγουρα εμπνευσμένο απο το στύλ του Ray Liotta στο Goodfellas), αποδίδει πειστικά την εποχή, χρησιμοποιώντας και σκηνές επικαίρων από τους αγώνες πυγμαχίας και πραγματικά μας μεταφέρει στήν περίοδο των 70s.

Το Chuck – Η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa, είναι ένα φιλμ που ψυχαγωγεί, παράλληλα όμως μιλάει για την άνοδο και την πτώση ενός ανθρώπου, κάτι που φυσικά ανήκει στην κλασική κινηματογραφική μυθολογία και μπορεί να κάνει εμάς (το κοινό) να ταυτιστούμε εύκολα μαζί του.

Απολαύστε άφοβα!

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss