Πάμε σινεμά: Επανέκδοση με ψηφιακή κόπια – Ο Δαιμονισμένος Άγγελος

Η ταινία που άνοιξε ουσιαστικά τον κύκλο των «νεο-νουάρ» ψυχολογικών ταινιών τρόμου είναι μια εφιαλτική προσαρμογή του πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος του William Hjortsberg Falling Angel από τον δεξιοτέχνη Alan Parker.

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του William Hjortsberg στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Alan Parker και με πρωταγωνιστές τους Robert DeNiro και Mickey Rourke, τοποθετεί έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης απέναντι στον πιο τρομακτικό αντίπαλο. Για τον Χάρι Έιντζελ, μια συνηθισμένη υπόθεση εξαφάνισης σύντομα εξελίσσεται σε δαιμονικό εφιάλτη βουντού και μαύρης μαγείας, με ιλιγγιώδη κίνδυνο και βίαιους θανάτους — ένας κόσμος στον οποίο η σκιά που κυνηγάει φαίνεται να είναι η δική του.

Η ταινία ακολουθεί την αγωνιώδη αναζήτηση του ντετέκτιβ Χάρι Έιντζελ που έχει προσληφθεί από τον μυστηριώδη κύριο Λου Σάιφερ για να βρει τα ίχνη ενός εξαφανισμένου νεαρού, του Τζόνι Φάβοριτ. Οι έρευνες, οδηγούν τον Έιντζελ σε μια σκοτεινή και γεμάτη δεισιδαιμονία Νέα Ορλεάνη όπου βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σειρά αποτρόπαιων εγκλημάτων. Ο σκληρός Έιντζελ δεν πτοείται με τίποτε και προχωράει αποφασισμένος να ανακαλύψει επιτέλους τον εξαφανισμένο από προσώπου γης Τζόνι. Κι όσο νιώθει να τον πλησιάζει, τόσο αισθάνεται ένα παγωμένο ρίγος να παραλύει την ψυχή του…

Ερμηνείες που στοιχειώνουν και υποβλητική, καθηλωτική σκηνοθεσία που παρασύρει τον εντελώς ανυπεράσπιστο και συναισθηματικά εγκλωβισμένο θεατή σε μια εφιαλτική κατάβαση στην Κόλαση.

Η ταινία καταφέρνει και σε βάζει απο το πρώτο της λεπτό, μέσα σε μια αποπνικτική-μυστικιστική ατμόσφαιρα, με την εκπληκτική φωτογραφία του Michael Seresin, η οποία καταφέρνει και αναπαριστά τέλεια την εικόνα εκείνης της εποχής.

Αξίζει για πολλούς λόγους να τη δείτε στην μεγάλη οθόνη. Ο βασικότερος είναι για να τιναχτείτε στην καρέκλα σας, βιώνοντας στιγμιαία τις έντονες ηλεκτρικές κενώσεις στην σκηνή της πρώτης χειραψίας μεταξύ Rourke και DeNiro!

Ο Δαιμονισμένος Άγγελος κυκλοφορεί την 1η ΙΟΥΝΙΟΥ στις αίθουσες:

 

Βοξ Θερινός
Πλατεία Εξαρχείων Τηλ.: 2103810727.
ώρες προβολών 9.00 και 11.00

 

Αττικόν Αλσος – “Θόδωρος Αγγελόπουλος” Αττικό Αλσος, Γαλάτσι Τηλ.: 210 6997755

ώρα προβολής στις 11.00

Σινέ Παράδεισος. Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός. Τηλ.: 2104960955 
ώρα προβολής στίς 10.40

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss