Πάμε σινεμά: Jumanji: Welcome to the Jungle

Τέσσερις νεαροί πιάνονται αιχμάλωτοι στο κόσμο του Jumanji, έναν κόσμο με ρινόκερους, τεράστια φίδια και μια ανεξάντλητη ποικιλία από παγίδες και γρίφους της ζούγκλας. Για να επιβιώσουν, πρέπει να παίξουν το παιχνίδι ως χαρακτήρες του. Για να κερδίσουν όμως και να επιστρέψουν στον αληθινό κόσμο ζωντανοί, πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν τα πράγματα με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Ήταν η σεζόν 1995-1996 και μέσα απο “μεγαθήρια” ταινιών όπως (χαρακτηριστικά), Seven, Heat, 12 Monkeys, Braveheart, Toy Story και πάρα πολλών ακόμα, εκεί κάπου κοντά στα Χριστούγεννα του 1995 (Μάρτιο του 1996 σε εμάς), βγαίνει μια ταινία με το όνομα Jumanji. Με θέμα; Ενα επιτραπέζιο παιχνίδι που… ζωντανεύει! Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτή τη φανταστική περιπέτεια που άφησε εποχή για τα πρωτοποριακά εφέ και το …ριψοκίνδυνο χιούμορ της;

Και αυτός είναι ο λόγος που το Hollywood και φυσικά η Sony, φαίνεται να μην ξέχασαν την μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας (βασισμένη στο βιβλίο του Chris Van Allsburg), όπερ και εγένετο 22 χρόνια μετά, η συνέχεια, αυτή την φορά όμως σε …ψηφιακή μορφή!

 

Είναι δύσκολο να πούμε αν το Jumanji: Welcome to the Jungle, είναι μια συνέχεια της ταινίας του Robin Williams, ένα remake, μια επανεκκίνηση ή κάτι άλλο.

Αυτή όμως η περιγραφή μπορεί να καθιστά το νέο “Jumanji” σαν άλλο ενα “cash-grab” καθώς ξέρουμε οτι τα στούντιο είναι τόσο ερωτευμένα με την ιδέα ότι προϋπάρχουσες (και επιτυχημένες) πνευματικές ιδιοκτησίες τους είναι value for money στο box office. Και όμως… Η νεα ταινία απο τον σεναριογράφο/σκηνοθέτη Jake Kasdan, είναι ενα απολαυστικό και αστείο detour και μερικές φορές και κάτι παραπάνω. Έχει αρκετές εκπλήξεις και σεναριακές ανατροπές, για να σε “τραβήξει”. Με την πρώτη ταινία να βλέπουμε την ζούγκλα να μπαίνει με φόρα στον κόσμο των πρωταγωνιστών, εδω ο Kasdan κρατάει για λίγο την ταινία του στήν δεκαετία του ’90, και μέσω ενός παλιού videogame βουτάει τούς ηρωές του στον εξωτικό, συναρπαστικό και επικίνδυνο κόσμο του Jumanji, μέσω μιάς αλά Breakfast Club τιμωρίας.

Οι ήρωες εδώ είναι, ο Spencer (Alex Wolff) ένας καλόκαρδος nerd, ο “Fridge” (Ser’Darius Blain) το αστέρι του σχολείου, ο οποίος μετά απο αντιγραφή (μέσω του Spencer) θα τιμωρηθεί, η Bethany η “πριγκίπισσα” του σχολείου που δεν μπορεί ούτε δυο λεπτά χωρίς το κινητό της και η κοινωνικά αγχωτική Martha (Morgan Turner).

Μόλις όμως καταλήξουν μέσα στο Jumanji, αυτοί οι ίδιοι χαρακτήρες παίζονται από τον Dwayne Johnson (ως Spencer), τον Kevin Hart (ως Fridge), την Karen Gillan (ως το σούπερ-fit avatar της Martha) και τον Jack Black ως …Bethany!!. Εκεί θα συναντήσουν τον πέμπτο χαρακτήρα του παιχνιδιού, τον Alex Vreeke (Nick Jonas), τον οποίο βλέπουμε να “καταπίνει” το παιχνίδι στόν πρόλογο της ταινίας.

Αυτό το body-switching γκάνγκ, μπορεί να φθείρεται γρήγορα, οι ηθοποιοί όμως το υποστηρίζουν και παίρνουν την “αποστολή” που τούς έχει αναθετηθεί (ως teenagers) “σοβαρά” και σε παρασύρουν σε ενα roller coaster, κλισαρισμένο μεν, διασκέδασης δε.Τόσο το “στήσιμο” του βιντεοπαιχνιδιού όσο και η πολιτική του για τα δύο φύλα είναι πολύ ’90s. Και φυσικά η ταινία το ξέρει και διασκεδάζει με αυτό, με τα αστεία (έστω και αν μερικές φορές κουράζουν) και τις σκηνές να είναι άρτια φτιαγμένες και συναρπαστικές, με τον Kasdan, γιος των “Raiders of the Lost Ark” και “The Empire Strikes Back”, σεναριογράφου Lawrence Kasdan, χωρίς καμία πρωτότυπη καινοτομία, αλλά με μια αίσθηση παλιάς κινηματογραφικής αισθητικής, καταφέρνει να προσαρμόσει την ιστορία στο σήμερα.

Dwayne Johnson και Kevin Hart, στήν δεύτερη συνεργασία τους, έχουν τρομερή χημεία, ενω την παράσταση κλέβει ο Jack Black.

Το Jumanji: Welcome to the Jungle, εκτός απο sleeper-hit του 2017, με κέρδη ανω των $500 εκ. δολαρίων, γίνεται και μια τίμια οικογενειακή περιπέτεια, που σίγουρα δεν περιμένεις πολλά απο αυτήν, αλλά που σίγουρα διασκεδάζεις μαζί της.

3/5

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss