Πάμε σινεμά: Miss Sloane

Η Ελίζαμπεθ Σλόαν βρίσκεται στα υψηλά κλιμάκια του πολιτικού Λόμπι της Ουάσιγκτον. Είναι περιζήτητη όχι μόνο για την ευφυΐα της αλλά και για το ρεκόρ των επιτυχιών της. Πάντα θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να κερδίσει. Τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Όταν όμως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πιο ισχυρό αντίπαλο της καριέρας της, θα ανακαλύψει ότι καμιά φορά η νίκη έχει πολύ υψηλό τίμημα.

Ο διπολικός χαρακτήρας της πολιτικής σκηνής και κατ’ επέκταση της κοινωνικής πραγματικότητας των ΗΠΑ είναι καλά γνωστός. Και αν υπάρχει ένα θέμα στο οποίο γίνεται άμεσα αντιληπτός, αυτό είναι το δικαίωμα στην οπλοκατοχή. Μία ταινία κάνει το τολμηρό βήμα, να αγγίξει αυτήν την καυτή θεματική.

Ακολουθώντας τα χνάρια του επιτυχημένου Spotlight, ο αξιόλογος σκηνοθέτης John Madden, μας προσφέρει ένα από τα πιο ποιοτικά πολιτικά θρίλερ της σεζόν. Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, όπως είναι αντιληπτό, είναι η ομώνυμη ηρωίδα Κυρία Σλόαν, μια αδίστακτη και εργασιομανής λομπίστρια, που είναι φημισμένη στους κύκλους της για την δίψα της να κερδίσει κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει, με κάθε δυνατό κόστος. Ακόμη κι αν χρειαστεί γι αυτό να ρισκάρει την ίδια της την καριέρα.

Η τελευταία της αποστολή όμως θα είναι και η δυσκολότερη, καθώς πρέπει να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με υψηλόβαθμα στελέχη του Κοινοβουλίου, που έχουν περιπέσει σε διαρκή σκάνδαλα εκμεταλλευόμενα την πολιτική ισχύ τους.

Ο John Madden, γεμίζει τα κάδρα του με εικόνες, όπου κυρίαρχη μορφή κρατά η πολύ σημαντική ηθοποιός Jessica Chastain (μια απο τις σημαντικότερες αμερικανίδες ηθοποιούς της εποχής μας), η οποία εδώ, κρατώντας τον ρόλο της δυναμικής, ελκυστικής αλλά και απέραντα επικίνδυνης λομπίστριας, συνεργάζεται για δεύτερη φορά στην καριέρα της με τον Madden, κατόπιν του ιδιόμορφου The Debt.

Δυναμική και επιτυχημένη, η Κυρία Σλόαν η αλλιώς “ως η γυναίκα που δεν έχασε ποτέ”, είναι η απόλυτη κυρίαρχος στα πολιτικά δρώμενα και ο αντικατοπτρισμός του σκοτεινού κόσμου της αμερικάνικης πολιτικής σκηνής και των συμφερόντων που τη χειραγωγούν. Έχει την κίνηση, τη γνώση και την αντοχή να στοιχειώνει τις αίθουσες του Κογκρέσου. Μαθημένη μόνο να κερδίζει… άλλωστε το λέει και η ίδια “για αυτό με προσλαμβάνουν – για να νικήσω”, αναλαμβάνει υποθέσεις με σκοπό μόνο την νίκη και την αποκάλυψη της διαφθοράς.

Όλα αλλάζουν όμως όταν αναλαμβάνει μια υπόθεση με θέμα την ψήφιση μιας τροποποίησης για τον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ και έρχεται αντιμέτωπη με τον πιο σκληρό αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ.

Με το σφιχτοδεμένο σενάριο και την γεμάτη νεύρο σκηνοθεσία του Madden που κατορθώνει να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος, η Jessica Chastain κλέβει την παράσταση σε μια ταινία ίντριγκας, όπου δεν ξέρεις ποιος είναι με ποιόν και ποιος εναντίον. Μπλέκεται σε ενα πολιτικό παιχνίδι, που πλέον παίζεται στους σκοτεινούς “διαδρόμους της ισχύος” της Washington DC και δωμάτια του Λευκού Οίκου, βάζει σε κίνδυνο την καριέρα της, αλλά και την ίδια της την ζωή, προδίδει τα ιδανικά της, αναγκασμένη να ξεπεράσει κάθε όριο.

To Miss Sloane δεν είναι μια (ακόμη) ταινία για την πολιτική διαφθορά. Σφιχτοδεμένο με νεύρο, ένταση και ρυθμό, με ενα δυναμικό και γεμάτο ανατροπές σενάριο, με μια Jessica Chastain σε μια φοβερή ερμηνεία και το μινιμαλιστικό soundtrack του Max Richter, το Miss Sloane, αποδεικνύεται ως ενα απο τα καλύτερα και ποιοτικότερα πολιτικά θρίλερ της φετινής σεζόν.

Απολαύστε άφοβα!

Προβάλλεται στίς αίθουσες:

Δεξαμενή Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.45/ 23.00

Αελλώ Cinemax-Cyta / Αίθουσα 3 Πέμ.-Τετ.: 20.15/ 22.45

Κηφισιά Cinemax-Cyta / Αίθουσα 1 Πέμ.-Δευτ. & Τετ. 21.15 / Αίθουσα 2 Πέμ.-Τετ.: 23.00

Cine Βοτσαλάκια Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.45/ 23.05

Φιλίπ Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.45/ 23.00

Αθήναιον Cinepolis / Αίθουσα 2 Πέμ.-Τετ.: 17.40/ 20.10/ 22.40

Αβάνα / Πέμ.-Τετ.: 20.10/ 22.30

Cine Φιλοθεη Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.45/ 23.00

Νανά Cinemax-Cyta / Αίθουσα 2 Πέμ.-Τετ.: 20.15/ 22.45

Αλόμα Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.45

Λάουρα Europa Cinemas Digital Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 23.05

https://www.youtube.com/watch?v=c0_uia-0ZWc

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss