Πάμε σινεμά: Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου (The Fury of a Patient Man / Tarde para la ira)

Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός μεσήλικας που περνά την ώρα του σε ένα συνοικιακό μπαρ. Η οικειότητά του με το προσωπικό επικεντρώνεται κυρίως στην όμορφη Άνα, η οποία έχει βαρεθεί να περιμένει τον άνδρα της να εκτίσει την ποινή του για μια αιματηρή υπόθεση ληστείας. Όταν ο Κούρο βγει από τη φυλακή, θα βρει μια μπερδεμένη γυναίκα και έναν άγνωστο άνδρα που θα τον αναγκάσει να έρθει φάτσα με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Τέσσερα βραβεία Γκόγια, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας για τον Ραούλ Αρεβάλο, ιδιαίτερα γνωστός μέχρι τώρα για τις παρουσίες του μπροστά από την κάμερα σε ταινίες όπως το πολυβραβευμένο Μικρό Νησί και το I’m So Excited! που υπογράφει μια δυνατή ιστορία εκδίκησης.

Η σύντομη και καταιγιστική εισαγωγική σκηνή μας δίνει μια πολύ ενδεικτική γεύση, για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Ο Αρεβάλο χωρίζει την ταινία του σε πέντε ανισομερή κεφάλαια, χρησιμοποιεί φιλμ! και με την κάμερα στο χέρι, φτιάχνει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, γεμάτη μυστήριο και σασπένς, με υποδειγματική δραματουργική ανάπτυξη και μια φωτογραφία που καρπώνεται ολη την επιτυχία του φίλμ.

Με τις σωστές ερμηνείες και τον απόλυτο ρεαλισμό να είναι τα βασικά συστατικά της ταινίας και με τα συναισθήματα του μίσους, της πικρίας και της οργής να εναλλάσσονται και ανατρέπουν κάθε πρόβλεψη, με την αγωνία να σε κρατάει (πραγματικά) βιδωμένο στήν καρέκλα σου μέχρι το φινάλε.

Απολαύστε άφοβα!

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss