Πάμε σινεμά: Transformers – The Last Knight

Οι άνθρωποι και τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Optimus Prime να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη Γη. Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Cade Yeager , τον Bumblebee, έναν άγγλο λόρδο και μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

10 χρόνια, 5 ταινίες μετά και κέρδη ανω των 4 δισ. δολαρίων, οι ταινίες Transformers είναι (κάτι) σαν παράδοση. Ξέρεις τι πας να δεις και πως θα το δεις. Απο τις πύρινες μπάλες που ξεπροβάλουν πίσω απο το σήμα της Paramount, για να πέσουν στο πεδίο μάχης του Βασιλιά Αρθούρου, μέχρι τις -αλα- σαμουράι κινήσεις του Optimus Prime και τα ομολογουνένως εντυπωσιακά transform του Bumblebee, ξέρεις οτι έχεις μπεί στο σύμπαν του Michael Bay… αν οχι τότε μάλλον ζείς στόν πλανήτη Cybertron!

Το The Last Knight διαλύει τους βασικούς μύθους του franchise των Transformers και προσδιορίζει από την αρχή τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Όχι ακριβώς συνέχεια του προηγούμενου επεισοδίου του 2014, το Transformers: The Last Knight,σε σκηνοθεσία ξανά Michael Bay, παράγει ένα θέαμα επιστημονικής φαντασίας-καταιγιστικής δράσης-φανταχτερών οπτικών εφέ, προσφέροντας “με το κουτάλι” εικόνες που διαδέχονται η μία την άλλη σε ένα φρενήρη ρυθμό, μέσα στη γενικότερη προσπάθεια να φανεί ακόμη πιο φαντασμαγορικό από το προηγούμενο επεισόδιο.

Εδώ (ναι είναι η ώρα), να τονίσω ότι είμαι από τους μεγαλύτερους fan των ταινιών γιατί θεωρώ πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό το δύσκολο έργο της μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη εως τώρα. Θα είναι όμως και η πρώτη φορά που θα φανώ δίκαιος, για να χαρακτηρίσω το The Last Knight, κατώτερο των περιστάσεων.

Είναι γεγονός ότι η υπερβολή και το ξεπέρασμα των ορίων αποτελούν χαρακτηριστικά του Michael Bay. Αλλά εδω ξεπερνά και τον ίδιο του τον εαυτό. Υπερ-φορτώνει την υπόθεση με ενα σενάριο, (το οποίο βασίζεται πολύ χαλαρά στίς ιστορίες των  Nemesis Prime και Unicron), κυριολεκτικά “αχταρμά” (Μεσαίωνας, Χίτλερ, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος) με πολλές “τρύπες”, με αδιάφορους χαρακτήρες-καρικατούρες, αλλά και με σημαντικούς χαρακτήρες που αφήνονται ανεκμετάλλευτοι.

Βέβαια δεν πάς σε ταινία του Bay για τα στιβαρά του σενάρια, αλλά για τις ενυπωσιακές σκηνές που δημουργεί, με εφε πραγματικά εντυπωσιακά, που κλέβουν την παράσταση. Η διάρκεια της ταινίας και αυτή υπερβολική (2,5 ώρες γεμάτες), θα εξυπηρετούσε μόνο αν ολο το εγχείρημα συνδεόταν με την προηγούμενη ταινία, που (πλάκα, πλάκα), ήταν και η μοναδική που ήταν πιο σκοτεινή απ’τις υπόλοιπες.

Το στόχο της βέβαια τον πετυχαίνει και με το παραπάνω, με την ασταμάτητη και εντυπωσιακή δράση, να αποτελεί μια όαση, αλλά να μην καθορίζει την ταινία αυτή καθ’αυτή.

Στα των ερμηνειών, ο Anthony Hopkins, ο οποίος εδω κρατάει το ρόλο του αφηγητή, αλλά και τον συνδετικό κρίκο, για το πραγματικό λόγο ύπαρξης των Transformers, το διασκεδάζει με έναν τρόπο υποδειγματικό. Η προσθήκη της Laura Haddock, ναι μεν φρεσκάρει κάπως το cast, ενα cast όμως που στο σύνολό του χαντακώνεται αρκετά σε σχέση με προηγούμενες ταινίες από πλευράς χρόνου και κειμένων, με αποτέλεσμα να έχει αντίκτυπο και στις ερμηνείες τους (βλέπε Mark Wahlberg). Απο τις μαγαλύτερες αδικίες του cast, ο John Turturro, ο οποίος, ενω κάνει την αποκάλυψη-κλειδί της ταινίας… εξαφανίζεται.

Το soundtrack, δια χειρός Steve Jablonsky, εντυπωσιακό, ειδικά στο τρίτο και πιο εντυπωσιακό μέρος της τελικής μάχης που ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Οι ταινίες Transformers ήταν (σχεδόν πάντα) ο ορισμός του Popcorn Entertainment και έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το Last Knight. Γιατί παρ’ όλα τα πρόβληματά του παραμένει μια περιπέτεια δράσης, μια οπτικοακουστική πανδαισία με εφέ που κόβουν την ανάσα, που σίγουρα οι fan των προηγούμενων ταινιών θα τιμήσουν και είναι σίγουρο οτι θα περάσουν καλά. Ένα όμως μένει σε όλους τούς υπόλοιπους… ο Michael Bay, δεν φεύγει με BANG!

Προτείνεται!

Συλλεκτικά!

Αν είστε συλλέκτες, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Collectorsplace για να βρείτε συλλεκτικά αγάλματα, αυτοκίνητα και άλλα από το Last Knight αλλά και τις παλιότερες ταινίες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss