Πάπας: Καλύτερα να είσαι άθεος, παρά υποκριτής χριστιανός

Κριτική σε μέλη της εκκλησίας του άσκησε εκ νέου την Πέμπτη ο πάπας Φραγκίσκος, επισημαίνοντας ότι είναι καλύτερα να είσαι άθεος, παρά ένας από τους πολλούς υποκριτές καθολικούς που έχουν διπλή ζωή.

 “Είναι σκάνδαλο να λες ένα πράγμα και να κάνεις άλλο. Αυτό είναι διπλή ζωή. Υπάρχουν εκείνοι που λένε “είμαι πολύ καθολικός, πάντα πηγαίνω στη θεία λειτουργία, πιστεύω σ’ αυτή τη σχέση”, είπε ο πάπας σύμφωνα με το Vatican Radio.

Και πρόσθεσε: “Μερικοί απ’ αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει επίσης να λένε “η ζωή μου δεν είναι χριστιανική, δεν πληρώνω τους υπαλλήλους μου, εκμεταλλεύομαι τους ανθρώπους, κάνω βρώμικες δουλειές, ξεπλένω χρήματα, έχω διπλή ζωή”.

“Υπάρχουν πολλοί καθολικοί που είναι έτσι και σκανδαλίζουν. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ανθρώπους να λένε “αν το πρόσωπο αυτό είναι καθολικός, είναι καλύτερο να είναι άθεος”, συνέχισε ο πάπας.

Από την εκλογή του, το 2013, ο πάπας συχνά αναφέρει ότι οι καθολικοί, ιερείς και απλός κόσμος, πρέπει να εφαρμόζουν ότι κηρύττει η θρησκεία τους.

Σε διάφορα κηρύγματά του έχει καταδικάσει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, χαρακτηρίζοντάς τους “σατανικό σύνολο”, έχει πει ότι καθολικοί που έχουν σχέσεις με τη μαφία πρέπει να αφορίσουν τους εαυτούς τους ενώ έχει τονίσει στους καρδινάλιούς του να μην ενεργούν “σαν να είναι πρίγκιπες”.

Λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του, είχε δηλώσει ότι οι χριστιανοί πρέπει να βλέπουν τους άθεους σαν καλούς ανθρώπους, αν αυτοί κάνουν καλό.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss