Παραδόθηκε ο ένοπλος στον ΟΚΑΝΑ

Ο οπλισμένος άνδρας που έχει εισβάλλει στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα παραδόθηκε στην αστυνομία. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματα του. Παραδόθηκε λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι στους αστυνομικούς ο 45χρονος άνδρας με τις συνεννοήσεις με τους διαπραγματευτές να έχουν αίσιο τέλος.

Ο 45χρονος παρέδωσε το όπλο του και αποχώρησε από το κτήριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά που είχε “καταλάβει” από τις 8.15 το πρωί.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματα του.

Σε δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του δράστη στους δημοσιογράφου ζήτησε συγνώμη από τις τρεις υπαλλήλους του ΟΚΑΝΑ και είπε πως ο γιος του προχώρησε σε αυτή την ενέργεια για να διαμαρτυρηθεί για τη στάση που είχαν οι κρατικές υπηρεσίες απέναντι στο πρόβλημα αδειοδότησης του περιπτέρου που είχε.

Στο σημείο από νωρίς βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας καθώς επίσης και υψηλόβαθμα στελέχη όπως ο Αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Κώστας Λαγουδάκης ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας, καθώς και ειδικός ψυχολόγος- διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.. Από νωρίς στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.  Στην επιχείρηση συμμετείχαν και δυο ομάδες ΟΕΑ.

Σύμφωνα με την ΕΡΑ Ηρακλείου ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τον 45χρονο ότι τουλάχιστον για την καλοκαιρινή σεζόν το περίπτερο θα παραμείνει στη θέση του ενώ ο δράστης ζήτησε διορία για να σκεφτεί την πρόταση. Παράλληλα, του πρότειναν να μεταφερθεί το περίπτερο του σε άλλο σημείο κάτι το οποίο αρνήθηκε.

 Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων δήλωσε: «Το θέμα το χειριζόμαστε από το πρωί και εγώ έχω εμπλακεί στην υπόθεση γιατί εμμέσως αφορά και τον δήμο. Υπάρχει ένα περίπτερο που χρησιμοποιεί ο εν λόγω κύριος και το οποίο κανονικά δεν έχει άδεια λειτουργίας. Εχει λήξει η άδεια του αναπήρου που την είχε κάποτε, έχουν περάσει και τα δέκα χρόνια που υπάρχει ένα περιθώριο και ουσιαστικά αυτός χρησιμοποιεί ένα περίπτερο που δεν έχει κανονική άδεια. Και άλλη φορά του έχουμε δώσει μια παράταση διότι όντως υπάρχει ένα πρόβλημα ανθρώπινο έχει παιδιά αυτός ο άνθρωπος να θρέψει».

Τι έλεγε ο ίδιος

«Προσπαθούν να με βγάλουν έξω και να με σκοτώσουν. Την Παρασκευή με έδιωξε ο εισαγγελέας από το γραφείο του που πήγα να καταθέσω την ένσταση, ο δήμαρχος με αγνόησε. Μου δώσατε υπόσχεση του είπα του Δημάρχου. Ο παππούς μου είναι ο Τρούμαν. Έχω 5 παιδιά, έχω 0,05 σεντ πόθεν έσχες. Δεν έχω μία. Έδωσα στο δήμαρχο τα στοιχεία μου την Παρασκευή που τον είδα τυχαία σε ένα καφενείο. Σαββατοκύριακο δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Ξέρετε τι είναι να έρχεται ένα χαρτί ότι καταστρέφεται το περίπτερό σου; Κάναμε ένσταση. Είμαι 16 χρόνια εκεί πέρα εγώ με το περίπτερο. Το αίτημα μου είναι να παραμείνει εκεί το περίπτερο. Ο διαπραγματευτής μου λέει βγες και θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο.

Ομηρία έχουμε, δεν κάνουνε έκτακτο συμβούλιο; Με τις δικές μου σφαίρες θα σκοτωθώ, όχι με τις δικές τους. Μου παίξανε οι αστυνομικοί. έβγαλα πιστόλι για να ξεκλειδώσω την πόρτα, γιατί με κλείδωσαν απ έξω οι πονηρές οι κοπέλες. Αλλά δεν πειράζει. Δεν τις άγγιξα, ούτε τις απείλησα. Χορηγήθηκαν όλοι οι τοξικομανείς, έφυγαν, κλείδωσα την πόρτα και με μετά κάτι έγινε και με κλείδωσαν. Πήγαν με να με σκοτώσουν. Τώρα είμαι περιτριγυρισμένος από ελεύθερους σκοπευτές. Κινδυνεύω αν βγω. Θέλουν να με πείσουν να βγω για να με σκοτώσουν. Γιατί έχω παρελθόν με την αστυνομία, έχω κάνει φυλακή 3,5 χρόνια. Δεν είμαι τυχαία περίπτωση. Η αστυνομία είναι με κράνη και ειδικό τζιπάκι. Έχω χάσει 2 κιλά αίμα, είναι ποταμός το αίμα και αρχίζω και ράβομαι μοναχός μου. Δεν σταμάτησε η αιμορραγία δεξιά στην κοιλιακή χώρα. Θα μείνω στον λόγο της τιμής μου. Εγώ τις κοπέλες τις άφησα γιατί φοράω παντελόνια, τις κοπέλες θα πείραζα; Δύο κοπελιές είναι κλειδωμένες μέσα σε ένα δωμάτιο, φοβούνται. Ανοίγω την πόρτα να φύγουν και δεν θέλουν. Δεν είχα ψωμί και γάλα τον παιδιών να φάνε και άνοιξα το περίπτερο. Καθάρισα 1 χρόνο από τα ναρκωτικά, είμαι σε πρόγραμμα. Δεν θα φύγω από εδώ αν δεν δω γραπτώς από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων την άδεια. Αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν».

Το χρονικό

Ο 45χρονος πατέρας 5 παιδιών πήρε ένα όπλο και σε έξαλλη κατάσταση εισέβαλε στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ που βρίσκονται στο Ψυχιατρείο δίπλα από τις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ.

Όπως έγινε γνωστό ο 45χρονος έχει περίπτερο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων η άδεια του οποίου έληξε. Ο ίδιος είχε επισκεφτεί το δήμαρχο 2-3 φορές ζητώντας να γίνει κάτι για άδεια κάτι το οποίο βάση νόμου ήταν αδύνατο. Σήμερα συνεργεία του δήμου επρόκειτο να πάνε στο περίπτερο προκειμένου να κόψουν το ρεύμα.

Ο ίδιος θολωμένος και απελπισμένος για την εξέλιξη εισέβαλε με το όπλο στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια.

Όπως έγινε γνωστό σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον 45χρονο να πυροβολεί πρώτος εναντίον των αστυνομικών ενώ ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε πρώτος επίθεση από την αστυνομία. Ο ίδιος έχει τραυματιστεί ελαφρά χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες.

Έξω από το χώρο του ΟΚΑΝΑ εκτός από την αστυνομία έχουν συγκεντρωθεί άτομα που συμμετέχουν στα προγράμμα του ΟΚΑΝΑ και έχουν έρθει για να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή καθώς επίσης ο πατέρας και άλλοι συγγενείς του 45χρονου. Παράλληλα επί τόπου βρίσκονται και 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τρεις υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ που δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το κτήριο όπως οι υπόλοιποι βρίσκονται κλειδωμένες στον πάνω όροφο του κτιρίου χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss