Η Παραλία με την Πορτοκαλί Αμμουδιά σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας!

Το όνομά της είναι Ξι και είναι μέσα στις 20 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Travel+Leisure. Το γιατί είναι παράξενη το βλέπετε. Έχει πορτοκαλί άμμο!

Το γιατί, όμως, συμβαίνει κάτι τέτοιο μάλλον δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Ο λόγος που το χρώμα της άμμου είναι πορτοκαλί είναι πως υπάρχει άργιλος στο βυθό της. 

Μπορεί ο Μύρτος να είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού αλλά υπάρχει και αυτή η παραλία που παραξενεύει λόγω της ιδιαιτερότητάς της. Η παραλία Ξι βρίσκεται στην πανέμορφη Κεφαλλονιά. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μακριά από το Ληξούρι, στο νότιο τμήμα του νησιού, στην περιοχή Παλική.

Πέρα, όμως, από την παραξενιά της η Ξι έχει βραβευτεί και με Γαλάζια σημαία και είναι ιδανική για χαλαρές βουτιές και κολύμπι, για θαλάσσια σπορ αλλά και για υπέροχες, ειδυλλιακές φωτογραφίες. Τα νερά της θάλασσας έχουν τιρκουάζ χρώμα και είναι πεντακάθαρα πράγμα που κάνει την παραμονή στην παραλία μοναδική και φυσικά πολύωρη. 

Άλλο ένα στοιχείο, όμως, που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες του νησιού είναι τα ρηχά νερά της και η πρόσβαση σε αυτήν που είναι αρκετά εύκολη.

Ο λόγος που η συγκεκριμένη παραλία ονομάστηκε Ξι έχει να κάνει με το σχήμα του όρμου, το οποίο θυμίζει το γράμμα «ξ» της αλφαβήτου.

Φυσικά δεν πρέπει να λησμονήσουμε να σας πούμε πως ο άργιλος που περιέχει η άμμος την καθιστά ιδανική για φυσικό σπα με εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss