Πέντε κακές συνήθειες που πρέπει να διαγράψουμε από την πρωινή ρουτίνα μας

Εχουμε βαρεθεί να το ακούμε τελευταίως: Ολοι οι «πετυχημένοι» άνθρωποι ξυπνάνε πριν τα κοκκόρια και μέχρι να ανοίξουμε τα μάτια μας όλοι οι υπόλοιποι, εκείνοι έχουν γίνει ακόμα πιο όμορφοι, πιο γυμνασμένοι, πιο υγιείς, πιο καλλιεργημένοι και φυσικά πιο πλούσιοι.
Ολοι τους πίνουν χλιαρό νερό με λεμόνι (πολύ τρέντι) μόλις σηκώνονται από το κρεβάτι, γυμνάζονται, γράφουν ημερολόγιο (επίσης πολύ τρέντι), τρώνε αυγά και πίνουν βιταμινοβόμβες σε μορφή smoothie για πρωινό, περνάνε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους, ξεπετάνε και καναδυό επείγοντα επαγγελματικά project  – κι όλα αυτά ενώ εμείς προσπαθούμε ακόμα να βρούμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει εκτός παπλώματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει λόγος απελπισίας. Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε μερικές κακές,πρωινές συνήθειες, μπορεί να μην γίνουμε Μπιλ Γκέιτς, Γουίνεθ Πάλτροου ή Μπαράκ Ομπάμα, αλλά σίγουρα θα βελτιώσουμε τα κέφια και την παραγωγικότητά μας.

1. Ας ξεχάσουμε το snooze

Οταν χτυπάει το ξυπνητήρι, σηκωνόμαστε από το κρεβάτι. Αν κάνουμε το λάθος να πατήσουμε το snooze, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αρχίσουμε έναν κύκλο ύπνου τον οποίο δεν θα προλάβουμε να ολοκληρώσουμε (κάθε κύκλος διαρκεί μιάμιση ώρα), με αποτέλεσμα να ξυπνήσουμε ψόφιοι. Η λύση είναι να υπολογίζουμε από το προηγούμενο βράδυ τις ώρες ύπνου μας και να ρυθμίζουμε το ξυπνητήρι μας στο τέλος ενός πλήρους κύκλου. Παράδειγματα: Τρείς ώρες ύπνου = δύο κύκλοι, επτάμιση ώρες ύπνου = 5 κύκλοι.

2. Ας αφήσουμε το κινητό για αργότερα

Αντί να τσεκάρουμε μέιλ, κοινωνικά δίκτυα και όλα τα παρελκόμενα μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας, καλό θα ήταν να αφήσουμε το κινητό στην άκρη και να διαβάσουμε το βιβλίο μας, να κάνουμε λίγη γυμναστική, να ετοιμάσουμε το πρωινό μας, να ποτίσουμε τα φυτά – ή να πούμε καμμιά κουβέντα με κάποιον από τους ανθρώπους που κυκλοφορούν στο σπίτι μας.

3. Ας αφήσουμε και τον καφέ για αργότερα

Μεταξύ 8 και 9 το πρωί, ο οργανισμός μας παράγει υψηλότερες ποσότητες κορτζόλης, η οποία ρυθμίζει την ενέργειά μας. Οταν πίνουμε καφέ εκείνη την ώρα, περιορίζουμε την κορτιζόλη – και την ενέργειά μας. Η καλύτερη ώρα για καφέ είναι μετά τις εννιάμιση το πρωί.

4. Ας μην ξεχνάμε το πρωινό

Το πρώτο γεύμα της ημέρας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και ρυθμίζει τα επίπεδα ζαχάρου. Αν αρχίσουμε τη μέρα μας νηστικοί, θα έχουμε νεύρα και προβλήματα συγκέντρωσης. Οι διαιτολόγοι συνιστούν εύπεπτα και θρεπτικά γεύματα, όπως αυγά, smoothies και βρώμη.

5. Ας μην φτάνουμε καθυστερημένοι στο γραφείο

Η συμβουλή είναι να πηγαίνουμε στην δουλειά μας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι προϊστάμενοι θεωρούν ότι οι μονίμως καθυστερημένοι εργαζόμενοι είναι «λιγότερο ευσυνείδητοι», ακόμα κι αν μένουν πιο αργά από τους άλλους.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss