Ποινή φυλάκισης 3 ετών σε «πειρατή» της NOVA

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, σε έναν 60χρονο κάτοικο Ρόδου, υδραυλικό, κατηγορούμενο για δορυφορική πειρατεία και συγκεκριμένα για εξακολουθητική παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή του σε πλημμέλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατική” της Ρόδου, η δικογραφία σε βάρος του σχηματίστηκε από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από μήνυση που υπέβαλε ο κ. Σπ. Παπασταθόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας “MULTICHOICE”.

Η μήνυση στρεφόταν κατ’ αγνώστων χρηστών διαδικτύου (Internet), οι οποίοι με χρήση ειδικών δικτυακών συσκευών τύπου Dreambox, υποκλέπτουν, αποκρυπτογραφούν και διανέμουν παράνομα μέσω διαδικτύου σε έτερους χρήστες Ιnternet-κατόχους όμοιων δικτυακών συσκευών τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών NOVA.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της “Δημοκρατική”, από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ότι, τουλάχιστον την 18/12/2009 και περί ώρα 11:15, μέσω της διεύθυνσης ΙΡ της σύνδεσης στο internet που έχει με τον ΟΤΕ  είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή μάρκας Dreambox, στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομα κατάλληλο λογισμικό και διαμοίραζε μέσω Διαδικτύου (Internet) σε τουλάχιστον 44 χρήστες Internet-κατόχους όμοιων δορυφορικών συσκευών, ηλεκτρονικά “κλειδιά” αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης μιας παράνομης κάρτας πρόσβασης τύπου Gamma στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA.

Κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε νομότυπη έρευνα στην οικία του παρουσία της συζύγου του και διαπιστώθηκε ότι κατείχε και είχε θέσει σε λειτουργία εξοπλισμό μέσω του οποίου διαμοίραζε σε άλλους χρήστες στο Internet με δορυφορικούς αποκωδικοποιητές μάρκας Dreambox, ηλεκτρονικά “κλειδιά” αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας δικτυακός δορυφορικός αποκωδικοποιητής μάρκας Dreambox σε λειτουργία συνδεδεμένος στο διαδίκτυο ο οποίος περιείχε σε ειδική υποδοχή μια λευκή κάρτα τύπου Gamma.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss