Ποιoι θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS, υποχρεωτικά, έως το καλοκαίρι

H Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει ποιες επιχειρήσεις θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά τερματικές συσκευές POS -ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν με κάρτα- αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι κλάδοι της εστίασης, των επισκευών (αυτοκινήτων, ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων), της εκπαίδευσης (φροντιστήρια), ένδυσης, υπόδησης, ενοικιάσεων, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, οι δικηγόροι (δικηγορικά γραφεία), οι ιατρικές υπηρεσίες (ιατρεία, φαρμακεία, νοσοκομεία, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ενέργειας και τα σημεία πληρωμής λογαριασμών τους καθώς και τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών είναι αυτοί που θα πρέπει να εφοδιαστούν με POS μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Σημειώνεται πως οι παραπάνω κλάδοι και τα σχετικά επαγγέλματα θα πρέπει υποχρεωτικά να δέχονται πληρωμές με κάρτα από τους πελάτες, με βάση τα όσα θα ορίζει η ΚΥΑ. Από τη μεριά τους, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέγουν αν θα πληρώνουν με μετρητά ή με κάρτα, αλλά επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα πρέπει υποχρεωτικά να παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμών με «πλαστικό» χρήμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά το πρώτο αυτό στάδιο υποχρεωτικής αποδοχής συναλλαγών μέσω POS, με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, θα ακολουθήσουν άλλα δύο στάδια: Μέχρι το τέλος του 2017 θα προστεθεί μια άλλη ομάδα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών ενώ η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss