Πάμε Σινεμά: Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ (Pirates of the Caribbean: Salazar`s Revenge)

H φαντασμαγορική περιπέτεια βρίσκει τον άτυχο Καπετάνιο Jack Sparrow με τους ανέμους της συμφοράς να φυσούν κατά πάνω του, όταν ναυτικοί-φαντάσματα με αρχηγό τον τρομακτικό Καπετάνιο Σαλαζάρ (Javier Bardem), το σκάνε από το Τρίγωνο του Διαβόλου με σκοπό να σκοτώσουν κάθε πειρατή στη θάλασσα – ειδικά τον Jack.

H μόνη ελπίδα να σωθεί ο Jack είναι η θρυλική τρίαινα του Ποσειδώνα. Για να την βρει, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με την Carina Smyth (Kaya Scodelario), μια πανέξυπνη και όμορφη αστρονόμο και τον Henry (Brenton Thwaites), έναν ξεροκέφαλο νεαρό ναυτικό της Βασιλικής Ναυτικής Ακαδημίας. Στο τιμόνι του Νεκρού Γλάρου, του θλιβερά μικρού και σκοροφαγωμένου πλοίου του, ο Jack αγωνίζεται να αλλάξει τη δυσοίωνη μοίρα του, αλλά και να σώσει τη ζωή του από τον πιο επικίνδυνο και μοχθηρό εχθρό που αντιμετώπισε ποτέ.

Έξι χρόνια μετά το τελευταίο “σαλπάρισμα” του Jack Sparrow, στο μέτριο “Σε Άγνωστα Νερά”, ο Johnny Depp επιστρέφει στόν ρόλο που κατάφερε να αναγάγει τους πειρατές σε ένα από τα πιο αγαπητά στοιχεία του pop culture.

Με την “οικογενειακή” σφραγίδα της Disney και με την πένα του Jeff Nathanson (Catch me if you can), η πέμπτη ταινία του franchice των Πειρατών της Καραιβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ, σαλπάρει φορμαρισμένη, με νέους σκηνοθέτες, νέους ήρωες και με έναν απο τούς καλύτερους κακούς στήν ιστορία της σειράς, με την μορφή του Javier Bardem.

Τον Νορβηγικό ντουέτο σκηνοθετών Joachim Rønning και Espen Sandberg, μετά το χλιαρό Bandidas (2006) και την πρώτη τους Οσκαρική υποψηφιότητα για Καλύτερη Ξενόγλωσση ταινία με το εκπληκτικό Kon-Tiki (2012), παίρνουν το βάπτισμα του πυρός στόν κόσμο των blockbuster και παραδίδουν με τρομερή αυτοπεποίθηση, μια επική περιπέτεια… μια περιπέτεια “επιστροφή στίς ρίζες”.

Η ταινία παίρνει όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν το franchise των Πειρατών εισπρακτικό φαινόμενο, όπως τα υπερφυσικά στοιχεία, η φαντασία, το πάντρεμα σκοτεινής δράσης με κοφτερό χιούμορ και φυσικά, τα κορυφαία εφέ που σε παρασύρουν σε ένα roller coaster διασκέδασης, με την αρχική σεκάνς της εκπληκτικής ληστείας και την φοβερή (σε σύλληψη) σκηνή με τον Jack Sparrow και μία γκιλοτίνα!, να ξεχωρίζουν. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός και το χιούμορ ξεχειλίζει σε ολα τα 130 λεπτά της ταινίας. Χιούμορ αβίαστο που τόσο πολύ έλειψε στήν προηγούμενη ταινία.

Το soundtrack του Geoff Zanelli, χωρίς βασικό θέμα, είναι απλά ένα greatest hits, απο τις προηγούμενες ταινίες. Εκεί όμως που πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά είναι το 3D της ταινίας. Είχα καιρό να εντυπωσιαστώ τόσο πολύ, με την ταινία να κερδίζει πόντους ακόμα και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Johnny Depp σε φοβερή φόρμα και με ισορροπημένο χιούμορ, μας θυμίζει γιατί τον αγαπήσαμε τόσο πολύ σε αυτόν τον ρόλο. Οι Brenton Thwaites ( Maleficent, The Giver) και Kaya Scodelario ( The Maze Runner) ως το “νέο” ζευγάρι της ταινίας είναι ιδαίτερα καλοί. Ο Javier Bardem μπορεί να μην παραδίδει μια ερμηνεία ισάξια όπως αυτή του Skyfall, αλλά ακόμα και με τόνους CGI στο προσωπό του, κλέβει την παράσταση.

Με ένα ζευγάρι καλαίσθητων cameo, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκεκριμένου μουσικού (?), Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ είναι σίγουρα η πιο απολαυστική ταινία από τότε που ξεκίνησε η σειρά, το 2003, με την Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού. Με ένα εκπληκτικά ικανοποιητικό φινάλε – συναισθηματικό, ρομαντικό – Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ είναι όλα όσα θα θέλατε από μια “πειρατική” ταινία.

Απολαύστε άφοβα!

https://www.youtube.com/watch?v=oLnhfhrm7iU

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss