Πώς να ξεπεράσεις το στρες με 4 κινήσεις

Το στρες μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε κατάσταση ή σκέψη που μας κάνει να αισθανόμαστε συγχυσμένοι, θυμωμένοι ή νευρικοί. Παράλληλα, το άγχος είναι ένα αίσθημα ανησυχίας, νευρικότητας ή φόβου. Η πηγή αυτής της ταραχής δεν είναι πάντα γνωστή ή αναγνωρίσιμη, πράγμα που ενισχύει τη δυσφορία που νιώθει κάποιος.

Η γλώσσα του σώματος είναι τόσο σημαντική για την εικόνα μας και τόσο καθοριστική στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή, ώστε να προσέχουμε την κάθε μας κίνηση. Η στάση του σώματος και η χειρονομίες επηρεάζουν σημαντικά την λειτουργία του εγκεφάλου μας, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες.

Για παράδειγμα όταν είμαστε άνετοι τότε είμαστε και πιο χαλαροί με τις κινήσεις μας, ενώ βρισκόμαστε σε μια αγχώδη κατάσταση η στάση του σώματός μας είναι αυστηρή και σφιγμένη.

Την  ίδια στιγμή, το μυαλό μας επηρεάζει το σώμα μας. Σύμφωνα με τις έρευνες, οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι είναι και εκείνοι που έχουν αυτοπεποίθηση και παίρνουν πιο εύκολα ρίσκα, ενώ δεν αμφιβάλλουν για τη νίκη τους. Οι δυνατοί άνθρωποι διαθέτουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα να είναι και πιο ανθεκτικοί όσων αφορά το στρες.

Η ψυχολόγος Amy Cuddy πραγματοποίησε μια έρευνα, στην οποία άνθρωποι χωρισμένοι σε δυο ομάδες, όπου υιοθέτησαν ως στάσεις σώματος εκείνες των επιτυχημένων ανθρώπων και εκείνες των ανθρώπων που δεν διαθέτουν εξουσία.

Στην πρώτη περίπτωση η αύξηση της τεστοστερόνης, μόνο από τη στάση του σώματος, ήταν εντυπωσιακή, καθώς έφτανε το 20%.

Έτσι, η ψυχολόγος συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε τις συγκεκριμένες χαλαρές στάσεις κάθε φορά που πιεζόμαστε από μια κατάσταση ή τα χάνουμε από το άγχος.

“Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με το άγχος, μείνετε για λίγο μόνοι και κλειδωθείτε στην τουαλέτα, το ασανσέρ ή σε ένα άδειο δωμάτιο και επαναλάβετε τις χαλαρές στάσεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss