Πόσα κοστίζουν οι ζημιές στις ταινίες Fast and Furious;

Αν όσα συμβαίνουν στις ταινίες της σειράς Fast and Furious (Οι Μαχητές των Δρόμων) συνέβαιναν και στην αληθινή ζωή, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι φορολογούμενοι πολίτες θα είχαν μπλέξει άσχημα…

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Halo Insurance, μέσω τις ιστοσελίδας InsuretheGap.com υπολόγισε το κόστος των καταστροφών στις επτά μέχρι τώρα ταινίες της σειράς, και κατέληξε στo ποσό των 486.336.361 ευρώ.

Στα 432 περιστατικά, 169 «απλά αυτοκίνητα» έπαθαν ζημιές και 142 καταστράφηκαν. Ξεχωριστά υπολογίζονται οι καταστροφές 37 «ειδικών οχημάτων» – η κατηγορία περιλαμβάνει custom αυτοκίνητα, αγωνιστικά, μοτοσυκλέτες, στρατιωτικά οχήματα, λεωφορεία, τρένα, ελικόπτερα και αεροπλάνα. Τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές είναι 53, ενώ 31 ισοπεδώθηκαν.

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο που καταστράφηκε είναι μία Lycan Hypersport κόστους 3.2 εκατ. ευρώ, με την οποία ο Βιν Ντίζελ και ο Πολ Γουόκερ πήδηξαν από ουρανοξύστη σε ουρανοξύστη στο Άμπου Ντάμπι , στο Fast and Furious 7.

Αν και οι «καλοί» των ταινιών προκάλεσαν περισσότερες ζημιές από τους κακούς (302.771.992 ευρώ έναντι 183.567.947), ο πιο… ζημιάρης χαρακτήρας είναι ο «κακός» που υποδύθηκε ο Τζέισον Στέιθαμ στην έβδομη ταινία: 172.503.430 ευρώ κόστισε η δράση του, ενώ τον ακουλουθεί ο Ντόμινικ Τορέτο του Βιν Ντίζελ με 65.244.474 ευρώ.

Τέλος, το κόστος των ζημιών στις δύο τελευταίες ταινίες έχει αυξηθεί δραματικά, όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα. Κάτι που οφείλεται τόσο στον αριθμό των καταστροφών όσο και στον αριθμό των supercars που συνωστίζονται πλέον σε κάθε ταινία – κάθε γρατσουνιά και… δεκαχίλιαρο. Όσο για την όγδοη ταινία, που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το κόστος των ζημιών, θα προβάλλεται στη χώρα μας από τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss