Ειδήσεις

Πόσο «τυφλός» είναι ο 52χρονος βιαστής της Δάφνης;

Επικαιροποιημένο έγγραφο του ποσοστού αναπηρίας που είχε αναρτήσει στο facebook, ο 52χρονος που κατηγορείται για τον αποτρόπαιο βιασμό της φοιτήτριας στη Δάφνη κατέθεσε χθες το πατέρα του στο δικαστήριο. 

Συνολικό ποσοστό αναπηρίας που ανέρχεται σε 95% πιστοποιούνταν, σε επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας του ΙΚΑ με ημερομηνία γνωμάτευσης 23 Μαρτίου 2015. Πρόκειται για έγγραφο που έρχεται στο φως από τον «Ελεύθερο Τύπο», το οποίο κατατέθηκε χθες  από τον πατέρα του δράστη, ο οποίος εμφανίστηκε αμίλητος στο κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Στη γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας αναφέρεται: «Μετά από αξιολόγηση από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατά βαθμό και βαρύτητα… (αναφέρονται οι παθήσεις) Προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 95% κατά ιατρική πρόβλεψη από 11/12/2014 έως εφ’ όρου ζωής. Παρουσιάζει τύφλωση και στους δύο οφθαλμούς (πρακτικά τυφλός) με ημερομηνία εμφάνισης τυφλότητας από 11/12/2014. Κατά ιατρική κρίση χρήσει βοήθειας και συμπαράστασης ετέρου προσώπου από 11/12/2014 εφ’ όρου ζωής».

Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι η βεβαίωση του συγκεκριμένου ποσοστού αναπηρίας δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι ο 52χρονος δεν βλέπει καθόλου. Και αυτό διότι υπάρχουν ασθενείς με το συγκεκριμένο ποσοστό τύφλωσης που βλέπουν σκιές. Χθες το έγγραφο κατατέθηκε –με καθυστέρηση κάποιων ημερών- στο δικαστήριο επικαιροποιημένο και με χθεσινή ημερομηνία.

Η γνωμάτευση πιστοποίησης της αναπηρίας είχε αναρτηθεί από τον ίδιο τον δράστη στις 5 Απριλίου 2015 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Έγραφε τότε στο διαδικτυακό του προφίλ: «Να και η απόφαση για το ποσοστό αναπηρίας». Ανάλογες αναρτήσεις με ιατρικές του εξετάσεις είχε κάνει και το 2014 στο λογαριασμό του στο Facebook, όπου είχε περισσότερους από 1.000 διαδικτυακούς φίλους. Ο κατηγορούμενος για δικούς του λόγους ήθελε να γνωστοποιεί τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Tags
Loading...

Related Articles