Που κοστίζει 195 δολάρια η βραδινή έξοδος και 75 ευρώ τα δύο πακέτα τσιγάρα;

Για να βγει ένα ζευγάρι ραντεβού, να πάρει ταξί, να δειπνήσει σε μία παμπ, να πιει ένα ποτό ή δύο ποτήρια μπύρα και να αγοράσει δύο εισιτήρια κινηματογράφου θα χρειαστεί 195,90 δολάρια.

H συγκεκριμένη επίδοση της εξασφαλίζει στη Ζυρίχη, την πρώτη θέση στη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, όπως προκύπτει από στοιχεία έρευνας της Deutche Bank.

To συγκεκριμένο ποσό υπερβαίνει κατά 147% το αντίστοιχο κόστος διασκέδασης στη Νέα Υόρκη. Οι συντάκτες της εν λόγω έκθεσης, Τζιμ Ρέιντ και Σουκάντο Χάντα, συμβουλεύουν τους κατοίκους της Ζυρίχης να επιλέξουν προσεκτικά που θα βγουν ραντεβού.

Το υπερβολικά υψηλό κόστος διασκέδασης και κατανάλωσης της ελβετικής πόλης οφείλεται στο ισχυρό νόμισμά της, με τις τιμές να είναι εξαιρετικά υψηλές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και άλλες ακριβές πόλεις όπως το Παρίσι, το οποίο κατατάσσεται στη 17η θέση.

Φθηνότερη είναι η έξοδος στη Μαλαισία και συγκεκριμένα στη Κουάλα Λουμπούρ, στη Τζακάρτα της Ινδονησίας και στη Μανίλα των Φιλιππινών. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το κόστος για την αγορά προϊόντων καπνού και αλκοόλ στη Νορβηγία καθώς δύο πακέτα τσιγάρα κοστίζουν 75 δολάρια. Το αντίστοιχο ποσό θα πρέπει να διαθέσει κάποιος για την αγορά της ίδιας ποσότητας προϊόντων στη Μελβούρνη.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss