Πρόστιμο 1,6 εκατ. για εργασιακές παρανομίες σε μεγάλη τράπεζα

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στην παραβατικότητα και την εργοδοτκή αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας, τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου και γνωστοποιεί ότι πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο 1,6 εκατ. ευρώ σε μεγάλη τράπεζα, όπου βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή της (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την εργατική Πρωτομαγιά η υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

«Δεν είναι ούτε μουσειακό έκθεμα ούτε ημέρα κενή περιεχομένου. Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ζωντανή υπενθύμιση ότι την ιστορία γράφουν οι συλλογικές διεκδικήσεις», πρόσθεσε η ίδια.

Στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έθεσε ως βασικό στόχο την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και τη μεθοδική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην παραβατικότητα και την αυθαιρεσία.

Στο πλαίσιο αυτό -όπως είπε η υπουργός- εντάσσεται το πρόγραμμα στοχευμένων κοινών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου ότι σε πρόσφατο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μεγάλη τράπεζα βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας και επιβλήθηκε για πρώτη φορά πρόστιμο ύψους 1.635.000 ευρώ.

«Τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνονται ανεκτά», ξεκαθάρισε η ίδια.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss