Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα. Γαβρόγλου: Αλλάζει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία

Σήμερα τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, η ώρα του οποίου διέφερε από σχολείο σε σχολείο. Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου βρέθηκε 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο», είπε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους μαθητές: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών.

Μάλιστα, εξήγησε στους μαθητές τις επιλογές που τους δίνει το ΕΠΑΛ και σημείωσε ότι από του χρόνου, τον Σεπτέμβριο του 2019, θα έχουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα διετή προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις και αποφοιτώντας από εκεί θα λαμβάνουν πτυχίο επαγγελματικών προσόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Αλλάζει η ώρα έναρξης των μαθημάτων

Το… καλύτερο, βέβαια, ο υπουργός Παιδείας το κράτησε για το τέλος, αφού αποκάλυψε ότι από του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9:00 και όχι στις 8:15.

Οι μαθητές τον καταχειροκρότησαν, ενώ ο υπουργός σημείωσε αστειευόμενος: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω».

Πρώτη μέρα στο σχολείο από το doodle της Google

Στην πρώτη μέρα στο σχολείο αφιερώνει και η Google το σημερινό της doodle.

Θυμίζουμε ότι η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα.

Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Τέλος, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480 άτομα.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας.

Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss