Το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo για το 2ο γύρο των γαλλικών εκλογών

Στο νέο του τεύχος, το περιοδικό με ιδιαίτερα εύγλωττο τρόπο ξεκαθαρίζει ποιόν εκ των Εμμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν (δεν) στηρίζει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. “Αλήθεια, πρέπει σας το ζωγραφίσω;“: Αυτό αναγράφει στο εξώφυλλο του το νέο τεύχος του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, που αποτελεί μια ξεκάθαρη έκκληση στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν το μόρφωμα του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν. Με το μήνυμα αυτό, σε μαύρο φόντο, το περιοδικό, απευθύνει την ερώτηση αυτή στους αναποφάσιστους, λέγοντας τους, λίγο εως πολύ, πως πρέπει να προσέλθεις κι απλώς να καταψηφίσεις την Λεπέν και το ξενοφοβικό της Εθνικό Μέτωπο. “Ειναι χρέος και καθήκον μας να τους σταματήσουμε”, λέει ο εκδότης, Ρις.

Οπως προκύπτει βέβαια, η έκκληση του περιοδικού είναι περισσότερο μια ψήφος ΚΑΤΑ της Λεπέν, παρά μια ψήφος ΥΠΕΡ του Μακρόν, τον οποίο το περιοδικό καλεί να χρησιμεύσει ως ανάχωμα για το Εθνικό Μέτωπο.

Οπως σημειώνει ο γαλλικός τύπος, το περιοδικό έχει μακρά ιστορία αγώνων εναντίον του κόμαμτος της Λεπέν και μάλιστα το 1995 είχε ξεκινήσει συλλογή υπογραφών για την διάλυση του Εθνικού Μετώπου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss