Ρεκόρ απωλειών για τη μετοχή της Facebook

Η μετοχή του Facebook “βούλιαξε” κατά 19% χθες βράδυ, καταγράφοντας τις υψηλότερες ημερήσιες απώλειες όλων των εποχών. Κινούμενη στα επίπεδα των 176 δολαρίων “διέγραψε” το σύνολο των κερδών της από την αρχή του έτους.

Η Facebook εκτιμά ότι η πτωτική πορεία του ρυθμού ανάπτυξης της κερδοφορίας θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα, επαναφέροντας τις ανησυχίες για το μέλλον της εταιρείας.

«Η Facebook πληρώνει για όλα της τα λάθη με τη μια και ο λογαριασμός είναι μεγάλος», αναφέρει ανάλυση του Marketwatch στην οποία σημειώνεται ότι η εταιρεία τελικά αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις των ψεύτικων ειδήσεων κατά τις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ καθώς και της ανησυχίας που έχει προκληθεί σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

Οι μαζικές πωλήσεις σημειώθηκαν αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει ότι σημαντική επιβράδυνση στα έσοδά της το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Σε ενημέρωση αναλυτών ο οικονομικός διευθυντής Ντέιβιντ Γουένερ δήλωσε πως οι μέτοχοι θα πρέπει να αναμένουν «τους ρυθμούς εσόδων να υποχωρήσουν κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα» μιλώντας για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η πτώση της μετοχής της Facebook είχε άμεση επίπτωση και στην περιουσία του ιδρυτή της. Σύμφωνα με το Bloomberg η περιουσία του Μαρκ Zoύκερμπεργκ μειώθηκε κατά 16,8 δισ. δολάρια. Αν η πτώση διατηρηθεί και και σήμερα κατά το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών ο ίδιος θα πέσει από την τρίτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου στην έκτη θέση.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss