Samsung Cinema Screen: το μέλλον του κινηματογράφου

H Samsung έχει βαλθεί να παρουσιάζει την μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετά την άλλη, αλλά με τις Cinema Screen, ξεπερνάει οτιδήποτε άλλο μας έχει δείξει πρόσφατα, δείχνοντας μας το μέλλον του κινηματογράφου.

Η Κορεάτικη εταιρεία λανσάρει λοιπόν κινηματογραφικές οθόνες LED, με ανάλυση 4Κ (4.096×2.160) οι οποίες υποστηρίζουν HDR αλλά και διαθέτουν σχεδόν δεκαπλάσια φωτεινότητα ακόμα και από τον καλύτερο κινηματογραφικό προβολέα.

Οι οθόνες αυτές παρέχουν πρωτοφανή ποιότητα και χρωματική απόδοση για τα κινηματογραφικά δεδομένα, ενώ αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται επίσημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Cinemark Century Orleans 18 και στο XD Theatre στη Νέα Ορλέανη. Η παρουσίαση συμπέφτει επίσης χρονικά με το συνέδριο CinemaCοn 2017, την πιο σημαντική διοργάνωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 χωρών.

Εκτός από την ανάλυση και την πολύ υψηλή φωτεινότητα οι Cinema Screen πληρούν το χρωματικό πρότυπο DCI, αν και το μέγεθος τους (20 μέτρα maximum) είναι μικρότερο από τις απαιτήσεις των κινηματογράφων IMAX που απαιτούν οθόνη με πλάτος περί τα 22 μέτρα.

Συγκριτικά με τους κινηματογραφικούς προβολείς οι νέες οθόνες της Samsung θα διαθέτουν επιπλέον πολύ ομοιομορφία στην εικόνα (στη φωτεινότητα και στα χρώματα) όπως επίσης και μηδενικές γεωμετρικές παραμορφώσεις, ενώ η αντίθεση που διαθέτουν αναφέρεται από την εταιρεία ως “άπειρη”. Ενδιαφέρουσα τεχνολογία από τη Samsung, οπότε οι εξελίξεις στο κινηματογραφικό μέτωπο αναμένονται καυτές.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss