Σαν σήμερα: 27 Δεκεμβρίου 2016 – Η μέρα που η Δύναμη έχασε την Πριγκίπισσά της

Look for the Force, and you’ll always find her.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, 8:55 το πρωί. Ήταν η στιγμή που η αγαπημένη Πριγκίπισσα Leia, αφήνει την τελευταία της πνοή στο στο Ιατρικό Κέντρο Ρόναλντ Ρίγκαν, για έναν γαλαξία… πολύ μακρινό.

«Φοβάμαι να πεθάνω. Οτιδήποτε σχετίζεται με τον πόνο δεν μου αρέσει. Ήμουν δίπλα σε ανθρώπους που πέθαιναν. Δεν ήταν ωραίο. Αλλά αν ήταν να πεθάνω θα ήθελα κάποιον σαν εμένα στο πλευρό μου. Και θα είμαι εκεί!»

Η Fisher πέθανε σε ηλικία 60 ετών, τέσσερις ημέρες αφότου έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Μία μέρα μετά, στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, πέθανε η μητέρα της Carrie Fisher, επίσης διάσημη ηθοποιός, Debbie Reynolds.

Η έκθεση του ιατροδικαστή η οποία δόθηκε αρκετές εβδομάδες μετά στη δημοσιότητα αποδίδει τον θάνατο της ηθοποιού σε υπνική άπνοια αλλά και «άλλους απροσδιόριστους παράγοντες» και αναφέρει συγκεκριμένα την παρουσία κοκαΐνης, ηρωίνης αλλά και ecstacy.

Όπως εκτιμάται, η Fisher έκανε χρήση κοκαΐνης μόλις τρεις ημέρες προτού υποστεί το καρδιακό επεισόδιο μέσα στο αεροπλάνο, στις 23 Δεκεμβρίου. Στο αίμα της βρέθηκαν ακόμη ίχνη ηρωίνης και MDMA (ecstacy), ωστόσο δεν στάθηκε δυνατό να προσδιοριστεί πότε ακριβώς έκανε χρήση αυτών των ουσιών η ηθοποιός.

Η υγεία της ηθοποιού ήταν ήδη βεβαρυμένη. Είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε με τη διπολική διαταραχή και την εξάρτησή της από την κοκαΐνη. Τα απομνημονεύματά της με τίτλο «The Princess Diarist» κυκλοφόρησαν λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Κόρη της βετεράνου της σόουμπιζ, Debbie Reynolds και του σόουμαν Eddie Fisher, η Carrie Fisher γεννήθηκε και ανατράφηκε σε στενή επαφή με τον κόσμο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Θέλοντας να «ξεφύγει» από τα χνάρια των γονιών της στο Hollywood, το 1973 η νεαρή τότε Carrie μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου γράφτηκε σε μια σχολή θεάτρου και σπούδασε υποκριτική για έναν χρόνο.

Δύο χρόνια αργότερα, τα λαμπερά φώτα του Hollywood της κάλεσαν ξανά πίσω, και η Fisher έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Shampoo με τον Warren Beatty.

Ο πιο διάσημος ρόλος της καριέρας της, εκείνος της πριγκίπισσας Leia, θα ακολουθούσε το 1977. Την εμπειρία αυτή, που άλλαξε τη ζωή της, κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια η Fisher στην αυτοβιογραφία της, αποκαλύπτοντας μάλιστα και λεπτομέρειες για τον ερωτικό της δεσμό με τον Harrison Ford…. και ήταν μόλις 19 ετών (!)

To πρόβλημα της διάσημης ηθοποιού με τις καταχρήσεις ήταν γνωστό σε όλους. Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια στην Telegraph, ήταν μόλις 13 ετών όταν άρχισε να καπνίζει μαριχουάνα, ενώ σταδιακά ανέπτυξε πολύ πιο επικίνδυνους εθισμούς σε ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη και το LSD.

Η Φίσερ μάλιστα κατέγραψε τις εφιαλτικές τις εμπειρίες με τα ναρκωτικά στην αυτοβιογραφική νουβέλα της Postcards from the Edge του 1987, η οποία έγινε μπεστ σέλερ και αργότερα γυρίστηκε σε ταινία με πρωταγωνίστρια τη Meryl Streep.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον επεισοδιακό γάμο της ηθοποιού με τον διάσημο μουσικό Paul Simon το 1983. Επρόκειτο για μια εκρηκτική σχέση, η οποία έληξε άδοξα εξαιτίας των καταχρήσεων και των προσωπικών ανασφαλειών της σταρ, όπως αναφέρει ο βιογράφος του Paul Simon, Peter Carlin.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι χώρισαν το 1984, η Fisher και ο Simon συνέχισαν να βλέπονται για αρκετά χρόνια και οι σχέσεις τους παρέμειναν φιλικές.

Το 1985, η Fisher διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή, κάτι που ανακοίνωσε άμεσα στα αμερικανικά ΜΜΕ. Τα επόμενα χρόνια, η ηθοποιός μίλησε πολλές φορές ανοιχτά για το ψυχολογικό της πρόβλημα, θέλοντας να καταπολεμήσει το στίγμα που το συνοδεύει.

Τη δεκαετία του ’90, η Fisher εστίασε κυρίως στην καριέρα της ως συγγραφέας, εκδίδοντας βιβλία και συνεισφέροντας με τις ιδέες της (χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στα credits) σε σενάρια γνωστών ταινιών όπως το «The Wedding Singer», το «Hook» και το «Sister Act».

Η μοναδική κόρη της Fisher, η Billy Lord, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1992, προϊόν της σχέσης της ηθοποιού με τον ατζέντη της Brian Lord. Το ζευγάρι χώρισε μετά από τρία χρόνια όταν ο Lord ανακοίνωσε δημόσια ότι είναι bisexual, ενώ στη συνέχεια παντρεύτηκε τον σύντροφό του.

Εκτός από την αυθεντική τριλογία των Star Wars και το προ δυο ετών «The Force Awakens», η Fisher πρωταγωνίστησε σε πολλές άλλες σημαντικές ταινίες της δεκαετίας του 1980, όπως το «The Blues Brothers», το «The Man with One Red Shoe», το «Hannah and Her Sisters» του Woody Allen και, αργότερα, στο «When Harry Met Sally» και τον Tom Hanks στη μαύρη κωμωδία του 1989 “The ‘Burbs.

Το 2005, η Fisher βραβεύτηκε με το βραβείο Women of Vision Award για την προσφορά της στον κινηματογράφο. Τρία χρόνια αργότερα, η αυτοβιογραφία της Wishful Drinking ενέπνευσε ένα θεατρικό έργο και στη συνέχεια ένα ντοκιμαντέρ του HBO.

Σχετικά με την επιστροφή της στον ρόλο που εκτόξευσε την καριέρα της, εκείνον της πριγκίπισσας Leia, με το «The Force Awakens», η Fisher είχε δηλώσει στο περιοδικό People το 2015: «Το ήξερα ότι θα συνέβαινε κάτι συνταρακτικό με αυτήν την ταινία, το οποίο θα επηρέαζε τη ζωή μου με τρόπους που δεν μπορούσα να κατανοήσω πλήρως».

Η ταινία έφερε ξανά την Fisher στο προσκήνιο, εξασφαλίζοντάς της μάλιστα μια υποψηφιότητα στα βραβεία Saturn για τον καλύτερο Β’ γυναικείο ρόλο.

Οσο για εμάς (τούς φαν), την είδαμε για τελευταία φορά, να ενσαρκώνει την στρατηγό (πλέον) Leia Organa, στο όγδοο επεισόδιο της διαστημικής saga Star Wars, The Last Jedi…

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss