Το SMS έκλεισε τα 25 του

Η αποστολή του πρώτου sms πραγματοποιήθηκε πριν 25 χρόνια ακριβώς όταν και ο μηχανικός Neil Papworth, έστειλε στις 3 Δεκεμβρίου του 1992 από το PC του σε ένα κινητό τηλέφωνο το μήνυμα “merry Christmas”.

Το κινητό τηλέφωνο που δέχθηκε το SMS άνηκε στον Richard Jarvis που το διάστημα εκείνο εργάζονταν στη Vodafone. Από τότε, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων γνώρισε τεράστια άνθηση για να φτάσουμε στις μέρες μας όπου δισεκατομμύρια SMS αποστέλλονται κάθε μήνα μεταξύ στα κινητά τηλέφωνα.

Πάντως από την τότε εποχή με την κυριαρχία των feature phones όπου η πληκτρολόγηση ενός μόνο γράμματος είχε ως απαραίτητη προυπόθεση το συνεχές πάτημά του πλήκτρου, έχουν αλλάξει πολλά. Το σύστημα T9 έφερε σημαντική βοήθεια σε όσους επιθυμούσαν να γράφουν πιο γρήγορα SMS ενώ στις αρχές του 2013 τα smartphones είχαν ξεπεράσει πλέον σε πωλήσεις τα feature phones, φέρνοντας ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στη σύνταξη ενός γραπτού μηνύματος.

Τον Ιούνιο του 2000, στην Αμερικανική αγορά γινόνταν αποστολή 12 εκατομμυρίων SMS κάθε μήνα, με τον αριθμό αυτό να εκτοξεύεται στα 12.5 δισεκατομμύρια. τον Ιούνιο του 2006 και στα 45 δισ. τον Ιούνιο του 2007. Το μήνα αυτό κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone και δύο χρόνια μετά, ο αριθμός σκαρφάλωσε στα 161 δισ. SMS το μήνα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τον Ιούνιο του 2017, 781 δισεκατομμύρια SMS εστάλησαν από κάθε είδους κινητό τηλέφωνο.

 

Πάντως όσο δημοφιλή και αν είναι τα SMS, τα τελευταία χρόνια καλούνται να αντιμετωπίσουν δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως τα WhatsaApp, Facebook Messenger και το iMessage, εφαρμογές που προσφέρουν πολύ περισσότερες λειτουργίες στον τελικό χρήστη. Μόνο το WhatsApp, όπως έχει ήδη ενημερώσει, είναι υπεύθυνο για την αποστολή 55 δισεκατομυρίων μηνυμάτων καθημερινά και όχι μηνιαίως.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss