Σοκ με αυτοκίνητο να πέφτει σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης

Τρεις νεκροί και 20 τραυματίες, όταν αυτοκίνητο έπεσε σήμερα, εσκεμμένα, πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, σύμφωνα με την αστυνομίας, αλλά και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία, ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είναι ελληνικής καταγωγής και πριν την πράξη του είχε διαπληκτιστεί με μέλη της οικογένειας του στο μετρό.

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, την ώρα που ο αριθμός των πεζών αυξάνεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδό (Bourke Street).

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του, πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη.

Περισσότεροι από 20 είναι οι τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκ στις 2μμ τοπική ώρα σε περιοχή με εμπορικά κέντρα κοντά στην Μπερκ και Κουίν Στριτ της Μελβούρνης, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός είναι ο 26χρονος Dimitrios Gargasoulas με ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βικτόριας, ο οδηγός εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καυγά που είχε με τον αδελφό του. Το περιστατικό δε σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Pedestrians hug on the steps of a building near the road where a car hit pedestrians in central Melbourne, Australia, January 20, 2017. AAP/Julian Smith/via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT.
The wreckage of a car is seen as police cordoned off Bourke Street mall, after a car hit pedestrians in central Melbourne, Australia, January 20, 2017. REUTERS/Edgar Su TPX IMAGES OF THE DAY

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss