Σπασμένα κόκαλα, εγκαύματα και ασφυξίες – Ηθοποιοί που τραυματίστηκαν στα γυρίσματα

Όταν σκεφτόμαστε ποια επαγγέλματα έχουν υψηλό δείκτη επικινδυνότητας σίγουρα το επάγγελμα του ηθοποιού δεν είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό. Πολλοί μάλιστα πιστεύουμε ότι η ζωή του ηθοποιού είναι πασπαλισμένη με χρυσόσκονη και το αποτέλεσμα της δουλειάς του στην οθόνη είναι μια απλή υπόθεση.

Οι εντυπωσιακές και ριψοκίνδυνες σκηνές που απολαμβάνουμε στο σινεμά, δεν είναι πάντα ανώδυνες για τους πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν μόνοι τους τον κασκαντέρ με όποιο κόστος έχει αυτό στη σωματική τους ακεραιότητα και κάποιοι άλλοι απλά βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Δείτε πως τη γλίτωσαν φτηνά οι πρωταγωνιστές γνωστών ταινιών!

Jennifer Lawrence

Τα γυρίσματα του Hunger Games λίγο έλειψε να εξελιχθούν σε τραγωδία όταν χάλασε το μηχάνημα καπνού την ώρα που έπρεπε να περάσει μέσα από ένα τούνελ με ομίχλη. Η ηθοποιός αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και λίγο έλειψε να πάθει ασφυξία.

Leonardo DiCaprio

Με αίμα βάφτηκαν –στην κυριολεξία- τα γυρίσματα της ταινίας «Django Unchained» μετά τον τραυματισμό του Leonardo DiCaprio. Η σκηνή όπου ο Leonardo έπρεπε να χτυπήσει με δύναμη το χέρι του στο τραπέζι δεν είχε την αναμενόμενη κατάληξη. Ο DiCaprio έβαλε όση δύναμη είχε με αποτέλεσμα να σπάσει ένα ποτήρι και να κόψει τόσο βαθιά το χέρι του, που οδηγήθηκε για ράμματα στο νοσοκομείο. «Το αίμα έτρεχε από το χέρι του. Εκείνος συνέχιζε, η σκηνή ήταν πολύ έντονη» είπε ο παραγωγός Stacy Sher.

Michael Fox

Στη σκηνή του ‘Back to the Future 3‘ με τον Marty να πνίγεται από μια θηλιά μέχρι να τον σώσει ο Doc, το αρχικό πλάνο ήταν να υπάρχει ένα κουτί για να πατήσει ο Michael J. Fox και να παραστήσει ότι ασφυκτιά. Δε φαινόταν ρεαλιστικό στον ηθοποιό όμως το αποτέλεσμα, οπότε πρότεινε να το κάνουν πραγματικά, με τον ίδιο να βάζει τα χέρια του στη θηλιά την κατάλληλη στιγμή. Μόνο που 7 takes μετά είχε κουραστεί και ξεχάστηκε, με αποτέλεσμα να πνιγεί και να μείνει αναίσθητος για παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα.

Isla Fisher

Όποιος θυμάται την εισαγωγική σκηνή του ‘Now You See Me’, θα θυμάται σίγουρα την Isla Fisher να χτυπιέται μέσα σε μια γυάλα γεμάτη νερό. Θα θυμάται επίσης και τη φωνούλα στον εγκέφαλο που θύμιζε ότι “αυτά στις ταινίες γίνονται στα ψέματα”. Μόνο που η Fisher την πάτησε κανονικότατα όταν ένα μέρος του κουστουμιού της πιάστηκε σε μία από τις αλυσίδες, με αποτέλεσμα να μείνει στο νερό για περίπου 4 λεπτά και το συνεργείο να νομίζει ότι δίνει ρέστα υποκριτικής. Τελικά η Fisher θυμήθηκε έναν μηχανισμό ασφαλείας που έπρεπε να ενεργοποιηθεί και απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια ενός stuntman. Μέρος του περιστατικού μπήκε κανονικά στην ταινία.

Meryl Streep

Ο Curtis Hanson του ‘L.A. Confidential’ είχε συνεργαστεί με τη Meryl Streep στο ‘River Wild’. Μετά από 18 ώρες γυρισμάτων σκηνών rafting, η Streep αποσύρθηκε στο ξενοδοχείο της για να ξεκουραστεί, μέχρι που ο Hanson την κάλεσε για ένα ακόμη take. Η Streep προσπάθησε να εξηγήσει ευγενικά ότι δεν αισθανόταν σε θέση για περαιτέρω γυρίσματα. Ο Hanson επέμεινε, η Streep υπέκυψε και τελικά το αποτέλεσμα ήταν να πέσει από τη βάρκα και, κατά δική της ομολογία, σχεδόν να πνιγεί. Σώθηκε χάρη στο σωσίβιό της και τον Kevin Bacon που την τράβηξε από το παγωμένο νερό και την έβαλε ξανά στη βάρκα.

Charlize Theron

Οκτώ εβδομάδες έμεινε εκτός γυρισμάτων η Charlize Theron, όταν από τα… αεροπλανικά της στο Aeon Flux κατέληξε να προσγειωθεί βάζοντας το βάρος στον λαιμό της και οι γιατροί δεν ήξεραν καν αν θα μπορέσει να ανακτήσει πλήρως την κίνηση του. Τέλος καλό, όλα καλά…

Sylvester Stallone

THE EXPENDABLES

Ο Sylvester Stallone και το πρώην τέρας της πάλης, Stone Cold Steve Austin, αποφάσισαν να μη χρησιμοποιήσουν stunt doubles στη σκηνή της μάχης τους. Τουλάχιστον ο Stallone όμως θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί καλύτερα. Όταν ο Austin πέταξε κάτω με δύναμη τον Rocky, ο δεύτερος έχασε δύο σπόνδυλους από την σπονδυλική του στήλη και ράγισε τον λαιμό του. Ο Stallone δεν πήρε είδηση τους τραυματισμούς μέχρι την επόμενη βδομάδα που επισκέφθηκε γιατρός το σετ, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, λίγη ακόμη καθυστέρηση και είτε θα είχε πεθάνει από το υγρό που μαζευόταν γύρω από τις χτυπημένες περιοχές, είτε εάν επιβίωνε, θα έμενε παράλυτος.

Rocky IV

http://gph.is/1gkOqaG

Μιλώντας για Rocky, εδώ είναι η στιγμή που θα αποφασίσουμε μαζί ότι ο Stallone δε βάζει μυαλό. Μάλλον η σοβαρότερη περίπτωση της λίστας, στο ‘Rocky IV’ ο υποψήφιος για 3 Όσκαρ ηθοποιός ήθελε να παίξει πραγματικό ξύλο με τον Dolph Lundgren, γιατί οι ψεύτικες λαβές δεν έγραφαν καλά στην κάμερα. Ο Lundgren, πάλι, αίσθηση της πραγματικότητας δεν πρέπει να είχε καμία, οπότε έριξε μία τόσο δυνατή μπουνιά στον Stallone, που πρήστηκε η καρδιά του και μπήκε στην εντατική για 8 μέρες.

Ed Harris

Εικόνισμα πρέπει να κάνουν τον Ed Harris όσοι ηθοποιοί τα βρήκαν ποτέ σκούρα με τον James Cameron. Στην ταινία ‘Abyss’, ο ηθοποιός είχε μια σκηνή scuba diving όπου το οξυγόνο στην φιάλη του υποτίθεται θα τελείωνε και ο χαρακτήρας του θα άρχιζε να πνίγεται. Προφανώς και ο Harris δε σκέφτηκε να ρωτήσει τον Cameron αν το οξυγόνο του πράγματι θα τελείωνε. Ηθοποιάρα είναι, πληρώνεται για να υποκρίνεται, ποιος άρρωστος θα του έκοβε το οξυγόνο; Ο James o Cameron, αυτός θα του το έκοβε.

Αφού ο σκηνοθέτης φώναξε cut και ο Harris κατάλαβε τι είχε συμβεί, βγήκε από το νερό, όρμηξε στον Cameron και τον ξάπλωσε κάτω. Δήλωσε, επίσης, ότι δε θα δουλέψει ποτέ ξανά μαζί του και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει πίσω.

Jackie Chan

Όταν ο Jackie Chan πήρε το φετινό τιμητικό βραβείο της Ακαδημίας, ανέφερε στον λόγο του ότι ήταν καιρός μετά από τόσα σπασμένα κόκαλα. Πραγματικά, εάν ο Chan δεν είχε γίνει γνωστός από τις ταινίες του, θα είχε γίνει από τα κόκαλα που έχει θυσιάσει στον βωμό τους – ορισμένα από αυτά δύο φορές κιόλας. Από τις πιο ακραίες περιπτώσεις, στο ‘Police Story’ του ‘85, έπαθε ηλεκτροπληξία όσο κατέβαινε από έναν στύλο καλυμμένο με χριστουγεννιάτικα φωτάκια – δική του ιδέα γιατί έγραφε καλύτερα στην κάμερα – με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα 3ου βαθμού.

Eli Wallach – THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY

Η διάσημη σκηνή με τον Eli Wallach να σπάει τις χειροπέδες του αφήνοντας ένα τρένο να περάσει από πάνω τους, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Το τρένο είναι πραγματικό και stunt double δεν υπήρχε, οπότε απλά η παραγωγή είχε υπολογίσει πόση ώρα ακριβώς έπρεπε να μείνει σκυμμένος ο Wallach, μέχρι να σηκωθεί για να φύγει από το πλάνο. Δεν είχαν υπολογίσει όμως τα μεταλλικά σκαλάκια που προεξείχαν από τα βαγόνια και θα τον αποκεφάλιζαν, αν το ένστικτό του δεν του είχε πει να μείνει κάτω για περισσότερη ώρα.

THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE

http://gph.is/2dyRQwy

Το ‘Texas Chainsaw Massacre’ ήταν μια μικρή ταινία που τα κατάφερε, αλλά για να γυριστεί με το πενιχρό μπάτζετ των 300.000 δολαρίων, έπρεπε τα πρακτικά εφέ να είναι ακριβώς αυτό. Πολύ πρακτικά. Βασικά, γράψε λάθος. Δεν ήταν καν εφέ καλά-καλά.

Το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα όχι μόνο ήταν αληθινό, αλλά ο Gunnar Hansen που υποδυόταν τον Leatherface, δεν έβλεπε μέσα από τη μάσκα του ακόμα κι όταν βρισκόταν κυριολεκτικά χιλιοστά μακριά από το πρόσωπο της Marilyn Burns. Το χειρότερο περιστατικό έγινε όταν ο Hansen σκόνταψε, έπεσε σε λάσπη, και το αλυσοπρίονο που βρισκόταν κανονικά σε λειτουργία, βρέθηκε στον αέρα και προσγειώθηκε ασύλληπτα κοντά στο πρόσωπό του.

Viggo Mortensen

Η περίπτωση του Viggo είναι αυτό που λέμε «όλα για την τέχνη» καθώς ο ηθοποιός έχει τραυματιστεί πολλάκις στα γυρίσματα ταινιών, αλλά έχει χρησιμοποιήσει τον πόνο του για μια καλύτερη ερμηνεία! Όταν λοιπόν γύριζε την ταινία Lord of the Rings: The Two Towers έσπασε το δάχτυλο του ποδιού του την ώρα που κλώτσαγε ένα κράνος. Επίσης στα γυρίσματα της ίδιας ταινίας έσπασε ένα δόντι και μαντέψτε τι έκανε. Το κόλλησε προσωρινά και συνέχιζε να παίζει ώστε ο πόνος του να κάνει την ερμηνεία του όσο καλύτερη γινόταν. Το κακό τρίτωσε στα γυρίσματα του Άρχοντα καθώς κατά τη διάρκεια γυρίσματος στο υγρό στοιχείο ένα ρεύμα τον παρέσυρε και παραλίγο να πνιγεί!

Eli Roth – Inglourious Basterds

O Tarantino είναι από τους σκηνοθέτες που είτε ψάχνουν να βρουν τις πραγματικές συνθήκες για τους ηθοποιούς στα γυρίσματά του, είτε τις δημιουργούν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα τα γυρίσματα του ‘Hateful Eight’ στα Βραχώδη Όρη, με τη θερμοκρασία να κατεβαίνει στους -30 °C.

Πιο ακραία όμως ήταν η περίπτωση του Eli Roth στη σκηνή που βάζει φωτιά στο σινεμά στο ‘Inglourious Basterds’. Προφανώς και ο Tarantino έβαλε κανονική φωτιά σε ένα σινεμά, και ενώ οι φλόγες υποτίθεται δε θα έφταναν πιο κοντά από 7 μέτρα στους ηθοποιούς, στην πραγματικότητα άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα το καστ. Ο Roth που ήξερε ότι είχαν μόνο ένα σετ για να κάψουν συνέχισε με τη σκηνή του, για να δηλώσει αργότερα ότι η πλατφόρμα στην οποία στέκονταν, σε λίγα δευτερόλεπτα θα κατέρρεε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss