Spielberg: Ο “Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας” του σινεμά, έχει – πλέον – το δικό του ντοκιμαντέρ (trailer)

Steven Spielberg… μπλοκμπαστεράς, παραμυθάς. Ενα όνομα, μια κινηματογραφική ιστορία, που ξεκίνησε ο ίδιος να γράφει απο το μακρινό 1971 και την πρώτη του τηλε-ταινία Duel και που συνεχίζει 46 χρόνια μετά, με συνέπεια.

Αναμφισβήτητα είναι ένας απο τούς πιο εμπορικούς και σημαντικούς σκηνοθέτες, ο οποίος έχει αφήσει σπουδαία ιστορία πίσω του -κι ακόμα αφήνει, παράλληλα όμως έχει “κατηγορηθεί”, ως επιφανειακός, πως το σινεμά που κάνει είναι πολύ εύπεπτο και άλλα πολλά. Ποιός όμως σκηνοθέτης μπορεί να καταφέρει να βγάλει στήν ίδια χρονιά (1993) δυο ταινίες, με την πρώτη το Jurrasic Park να κάνει το απίστευτο ποσό (για τότε), του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και με την δεύτερη – Schindler’s List – να κερδίζει 7 Oscar;

Θα μου πείτε γιατί τα λέω όοολα αυτά; … Πρώτον γιατί είναι απο τούς πλέον αγαπημένους μου σκηνοθέτες και δεύτερον για να “φτιάξω” μια μικρή εισαγωγή για το trailer του ντοκιμαντέρ που θα μας αφηγηθεί ολα τα μυστικά απο την ιδιωτική, δημόσια και καλλιτεχνική πορεία του πολυβραβευμένου αμερικανού σκηνοθέτη.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί η Susan Lacy, η οποία μέσα στίς 2 1/2 ώρες που διαρκεί η ταινία θα επιδιώξει να μας μεταφέρει την αγάπη που είχε απο μικρό παιδί για τον κινηματογράφο, μέχρι την ανακύρηξή του, ως βασιλιάς του blocκbuster και την καθιέρωση της αυτοκρατορίας του, την DreamWorks.

Το ντοκιμαντέρ φιλοξενεί συνεντεύξεις απο την ομάδα (όπως την αποκαλούσαν) “The Movie Brats” με τούς Francis Ford Coppola, Brian De Palma, George Lucas και Martin Scorsese, αλλά και βασικούς συνεργάτες, ανάμεσά τους ο Tom Hanks, ο John Williams και ο επι 24 συναπτά ετη στένός του συνεργάτης και διευθυντής φωτογραφίας Janusz Kaminski.

Δείτε παρακάτω το trailer του ντοκιμαντέρ Spielberg, το οποίο θα προβληθεί στο HBO στις 7 Οκτωβρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=dSdSYmXCPXU

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss