Στα 5 δις. εγκαταστάσεις οι Google Play Services

Οι υπηρεσίες Google Play έρχονται προ-εγκατεστημένες σχεδόν σε κάθε συσκευή με Android –εκτός από εκείνες που πωλούνται μόνο στην αγορά της Κίνας- και χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση εφαρμογών της Google αλλά και εφαρμογών από το online store Google Play.

Παρέχουν βασικές λειτουργίες όπως έλεγχο ταυτότητας στις διάφορες υπηρεσίες σας Google, συγχρονισμό επαφών, πρόσβαση σε όλες τις τελευταίες ρυθμίσεις απορρήτου χρήστη, επιταχύνουν τις αναζητήσεις εκτός σύνδεσης κ.ά. Το Google Play Services app (αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι) είναι το πρώτο app που έφτασε συνολικά τις 5 δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις. Αναμφισβήτητα υπάρχουν αρκετές συσκευές που δεν διαθέτουν εγκατεστημένες τις Υπηρεσίες της Google, ή που δεν χρησιμοποιούνται πια, ωστόσο σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο.

Όπως και να έχει, οι Google Play Services είναι αυτές που έχουν καθορίσει το Android όπως το γνωρίζουμε σήμερα στη Δύση – πολλές εφαρμογές απαιτούν τις υπηρεσίες αυτές για ζωτικής σημασίας λειτουργίες τους αντί να εξαρτώνται από το υποκείμενο λειτουργικό σύστημα.

Αυτό μάλιστα επιτρέπει στη Google να φέρνει νέα χαρακτηριστικά και σε παλαιότερες συσκευές, επειδή μπορεί να προωθήσει αναβαθμίσεις στις Υπηρεσίες Google Play όπως συμβαίνει με τα απλά apps. Όπως γνωρίζετε, οι αναβαθμίσεις του OS δεν είναι και το απλούστερο πράγμα για να γίνουν. Από την άλλη πλευρά, χωρίς την ύπαρξη των Υπηρεσιών Google Play δεν είναι δυνατή η λειτουργία πολλών apps, κάτι που βεβαίως λειτουργεί και ως… λουρί για τους κατασκευαστές smartphones.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss